Voetbalvooruitzicht

25-09-2020 17:17

Voetbalvooruitzicht

STREEK - De eerste klappen waren beslist een daalder waard. Meest in het oog springend ongetwijfeld de 14-0 winst van het Fortuna W zaterdagelftal op Rood Wit Zaanstad. Er gebeurde echter meer en dat maakt dat de liefhebbers uitkijken naar speelronde 2.

In de tweede klasse A van de zaterdagcompetitie ontvangt FC Zaandam AMVJ. Beide teams remiseerden in hun eerste partij.
Een klasse lager (3A) moet ZCFC het onverwachte 3-0 verlies bij SCW recht zien te trekken tegen ADO'20 dat ook verloor (0-1 tegen KHFC).
In de vierde klasse bevinden zich de meeste Zaanse vertegenwoordigers. Onder hen naar alle waarschijnlijkheid ook de teams die gaan strijden om de titel. Die weg is echter nog heel lang.

POGRAMMA Zaterdag 26 september:
2A FC Zaandam - AMVJ
3A ZCFC - ADO '20
4B Blauw Wit W - VV Jisp, KFC - DZS, SC Purmerland - Zaanlandia, RCZ - De Wherevogels, SV Rood-Wit Zaanstad - VV Westzaan, Sporting Krommenie - Fortuna Wormerveer.

Op zondag gaat OFC op bezoek bij OSS'20 en zal daar met een zege weer aan kunnen sluiten bij de top van de afdeling.

In de eerste klasse ontmoeten Assendelft en Fortuna Wormerveer elkaar. Beide teams verloren hun openingsduel. Bijzonderheid bij deze derby het feit dat de bezoekende club zonder supporters zal moeten spelen. Het VVA bestuur heeft deze maatregel uitgevaardigd met het oog op de gezondheid.

In de derde klasse volop Zaans talent. De ploeg van trainer René Reijinga (Saenden) gaat p bezoek bij Bergen. Gezien de ambities is winst een verplichting. Een kraker in deze afdeling is zonder discussie het duel tussen Hercules Zaandam en Meervogels'31. Een duel tussen twee uitgesproken titelkandidaten. De start van WSV'30 in de nieuwe klasse was meer dan prettug en bij Hugo Boys kan dat prima vortgezet worden. Ook SVA opende sterk en dient nu met Koedijk af te rekenen. Sporting Krommenie moet de punten tegen Egmondia in de streek kunnen houden.

In de vierde klasse de derby tussen Knollendam en RCZ. Wie alleen kijkt naar de transfers in de afgelopen periode ziet RCZ als de torenhoge favoriet. De andere derby gaat tussen Rood Wit Zaanstad en Zaandijk. Op di moment is nog alastig in te schatten hoe de verhoudingen echt zijn. Tot slot ontvangt Westzaan SC Purmerland en met de prachtige nieuwe kantine op het complex van de roodwitten kan het net anders of de roodwitte leeuwen stappen zegevierend van het veld af. 

PROGRAMMA Zondag 27 september:
Derde divisie OSS '20 - OFC
1A VV Assendelft - Fortuna Wormerveer
2A KFC - ZAP
3B Bergen - Saenden, SC Hercules Zaandam - Meervogels '31, Hugo Boys - WSV '30, SV Koedijk - SVA, 
Sporting Krommenie - Egmondia
4B VV Knollendam - RCZ, SV Rood-Wit Zaanstad - ZVV Zaandijk, VV Westzaan - SC Purmerland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl