Voetbalvooruitzicht

09-10-2020 11:44

STREEK – Steeds vaker worden er wedstrijden uit het programma gehaald vanwege coronaperikelen. In Volendam heeft het bestuur van de plaatselijke RKAV besloten de komende twee weken alle wedstrijden (veld en zaal, uit en thuis) te schrappen. Reden voor het besluit: de vele coronabesmettingen in het dorp. In onze streek zijn het tot nu toe voornamelijk de recreatieve teams die daar de dupe van corona zijn.

In de tweede klasse op zaterdag ontvangt FC Zaandam de hobby van de familie Braspenning. In het verleden waren de partijen tussen beide clubs altijd een garantie voor spektakel.

In 3A neemt ZCFC het op tegen DEM. Op de ranglijst is het verschil slechts drie punten. De eerste overwinning voor het Zaanse Oranje komt steeds dichterbij. Zaterdag is een prima dag daarvoor.

In de vierde klasse weer volop variatie. Naar verwachting zullen de kampioenskandidaten naar de winst streven.

 
ZATERDAG 10 OKTOBER
2A FC Zaandam – HBOK, Purmersteijn-OSV.
3A ZCFC-DEM
4B Sporting Krommenie-Zaanlandia, Wherevogels-Fortuna Wormerveer, Blauw Wit W-SDOB, RCZ-Westzaan, Rood Wit Zaanstad-Jisp, KFC-Beemster, Purmerland-DZS.

Op zondag gaat derde divisionist OFC op bezoek bij DEM in Beverwijk. Qua scorebordjournalistiek moet dat winst opleveren voor de Oostzaners. 

In de eerste klasse gaat Fortuna W op het kunstgras van AGB proberen de nederlaag van afgelopen zondag weg te spelen. Assendelft ontvangt het ambitieuze SDZ en zal de Amsterdammers ongetwijfeld een pootje willen lichten.

De Groote Koogsche zal aan de Wezelstraat de nummer laatst op de ranglijst verwelkomen. KFC dient dit duel daarom winnend af te sluiten.

In de derde klasse spreken de derby's tussen Hercules Zaandam en Sporting Krommenie en die tussen Saenden en WSV'30 tot de verbeelding. Normaliter alle reden voor veel publiek. Helaas behoort dat momenteel niet tot de mogelijkheden.

ZONDAG 11 OKTOBER
Derde divisie DEM-OFC
1A AGB-Fortuna Wormerveer, Assendelft-SDZ
2A KFC-Den Helder
3B KSV-SVA, Hercules Zaandam-Sporting Krommenie, Saenden-WSV’30
4D Knollendam-Zaandijk, Westzaan-Sporting S, Dynamo-RCZ, Rood Wit Zaanstad-Victoria O.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl