Voetgangersgebied De Dam uitgebreid vanwege de veiligheid

22-07-2020 13:27

Voetgangersgebied De Dam uitgebreid vanwege de veiligheid

ZAANDAM - Om de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen op plekken waar veel ‘oversteekbewegingen’ plaatshebben is het soms noodzakelijk straten aan te wijzen als voetpad. Zo ook bij de Dam in Zaandam - tussen Damstraat en Wilhelminakade - en de Damstraat - tussen Damkade en de Dam. Dat gedeelte wordt per 24 juli 2020 tijdelijk aangewezen als voetpad.

Het gedeelte van de Dam tussen de Damstraat en de Nicolaasstraat is al voetgangersgebied. De uitbreiding geldt dagelijks (7 dagen per week) tussen 12.00 uur en 06.00 uur tot 1 november 2020. Hier is (brom- en snor)fietsen dan niet meer toegestaan. De verkeersmaatregel wordt aangegeven met verkeersborden. Bestuurders kunnen afstappen en lopen of omrijden via de pas geopende Beatrixbrug.

Verkeersveiligheid
Deze maatregel wordt genomen om de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen op deze plekken waar veel ‘oversteekbewegingen’ plaatsvinden. Omdat de terrassen tijdelijk zijn uitgebreid vanwege de coronamaatregelen, is er minder ruimte beschikbaar. Dit kan leiden tot verkeersonveilige situaties.

Toename incidenten en (bijna)aanrijdingen
Het uitgaansgebied in Zaandam-centrum wordt druk bezocht. De gemeente ontving signalen van verschillende incidenten en (bijna)aanrijdingen tussen bezoekers van de terrassen en bestuurders van bromfietsers en (snor-)fietsers. Dat was aanleiding voor de gemeente om dit besluit te nemen.

Op de foto het deel van de Damstraat dat tijdelijk alleen voor voetgangers bestemd zal zijn.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl