Vogels voor 76 jaar vrijheid

Gepubliceerd: 10-04-2021 11:04

Vogels voor 76 jaar vrijheid

STREEK - In het kader van 75 jaar vrijheid zijn ARTZAANSTAD en COMPAEN VMBO zijn vorig jaar het kunst en educatieproject ‘VOGELS VOOR VRIJHEID’ opgestart. De daadwerkelijke onthulling van 'Vogels voor vrijheid' zal vrijdag 16 april in besloten bijeenkomst plaatshebben waarbij Commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk, op het Hembrugterrein die handeling zal verrichten.

Vanaf zaterdag 17 april tot en met zondag 9 mei is de expositie te zien in de openbare ruimte voor Artzaanstad op het Hembrugterrein en diverse andere plaatsen in Zaandam

De achterliggende gedachte bij dit unieke project is educatie voor alle leerlingen over WO II en vrijheid. Daarnaast schreven 200 leerlingen een gedicht en 200 leerlingen maakten tijdens kunstlessen een vogelkooi en een vogel met als doel: de kinderen na te laten denken over ‘wat betekent vrijheid voor jou?’ 


Door het sluiten van de scholen is het project stilgelegd maar inmiddels is dit weer opgestart. De kooien en vogels zijn klaar en worden op verschillende plaatsen in Zaandam opgehangen: bij Compaen VMBO-school, in de Bullekerk en in het gebouw van de redactie van het NH Dagblad. 

De meeste kooien met vogels komen aan kabels op het Hembrugterrein bij Artzaanstad te hangen. Daar onthult Commissaris van de Koning van Noord Holland Arthur van Dijk op vrijdag 16 april het project door middel van het vrijlaten van de eerste vogel.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl