Volgende fase in nieuwe locatie spoorwegovergang Guisweg

Gepubliceerd: 01-11-2019 7:11

Volgende fase in nieuwe locatie spoorwegovergang Guisweg

ZAANDIJK – De planstudie Guisweg is nu officieel van start. Omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden konden reageren op het voorgestelde onderzoek voor het project Guisweg. In totaal zijn er 69 reacties binnengekomen. De reacties zijn geanonimiseerd, gebundeld en beantwoord in de reactienota.

De reacties hebben geleid tot een aanscherping van de startnotitie. Waaronder opmerkingen over de bodemkwaliteit, de relatie met de projecten Busbrug de Binding en Coenbrug. En het onderscheid tussen plan- en studiegebied.

Andere locatie
Uit het verkenningsonderzoek bleek dat een ongelijkvloerse kruising, waarbij de weg onder het spoor loopt, de enige kansrijke oplossing is. Maar omdat de ruimte bij de huidige kruising van de Guisweg met de spoorlijn beperkt is, wordt gekeken naar een andere locatie voor de nieuwe kruising. In de vervolgfase, die nu is gestart, wordt onderzocht welke verschillende opties mogelijk zijn.

Impact op natuur
Er wordt gekeken naar de exacte locatie van een nieuwe kruising, een nieuwe inrichting van aansluiting op de A8, de fietsverbindingen en inrichting van het stationsomgeving. Onderdeel van de planstudie is ook het onderzoeken van de impact op de natuur en het milieu van de verschillende mogelijkheden. Omwonenden, sportverenigingen en bedrijven uit het gebied worden nauw betrokken bij de planstudie. Aan het eind van de planstudie, naar verwachting in de zomer van 2021, wordt de voorkeursoplossing vastgesteld.

De definitieve startnotitie en de reactienota zijn te downloaden op www.guisweg.zaanstad.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl