Volgende fase onderzoek ongelijkvloerse kruising Guisweg

Gepubliceerd: 10-04-2019 9:04

Volgende fase onderzoek ongelijkvloerse kruising Guisweg

ZAANDIJK – De komst van een ongelijkvloerse kruising bij knelpunt spoorwegovergang Guisweg, waarbij het spoor blijft liggen zoals het is en de weg er onderdoor gaat, lijkt een stapje dichterbij. De aanpak ‘verbetering knelpunt spoorwegovergang Guisweg’ is nu in de volgende fase gekomen.

Aldus laten de betrokken partijen weten. Vanaf medio 2019 wordt nauwkeuriger en gedetailleerder onderzocht wat de kansrijke mogelijkheden zijn.

Betere inrichting
De gemeente Zaanstad, Vervoerregio Amsterdam, provincie Noord-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hadden al besloten het gebied veiliger en beter bereikbaar te maken. De aanpak van de kruising is onderdeel van het ‘multimodale mobiliteitspakket van Corridorstudie Amsterdam-Hoorn (CAH)’. Een welluidende titel voor het besluit tot regionale planstudie. Daarin wordt de infrastructuur rond het kruispunt onderzocht op betere inrichting.

Wat gaat het kosten?
In 2018 zijn al wat mogelijkheden onderzocht voor herinrichting van het gebied rondom station Zaandijk Zaanse Schans. Inclusief oplossingen voor knelpunt spoorwegovergang. De ongelijkvloerse kruising was daarin als optie genoemd. Volgende fase is onderzoek naar haalbaarheid en de investeringskosten. De planstudie duurt naar verwachting tot de zomer van 2021.

Meer informatie
De omgeving, waaronder omwonenden, sportclubs en bedrijven, wordt hier nauw betrokken aldus de betrokken partijen. Meer informatie volgt komende zomer. Meer informatie op www.guisweg.zaanstad.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl