Volop beweging op sportpark Hercules Zaandam

17-05-2020 18:50

Volop beweging op sportpark Hercules Zaandam

ZAANDAM - Voor het eerst sinds half maart zijn er op het sportcomplex aan het Kuilpad 1F bijna elke dag weer voetballers te zien op de velden van Hercules Zaandam. Achterliggende week gingen zelfs de veldlichten aan voor de senioren, want ook zij mochten de training hervatten. 'Hercules zonder Herculieten is natuurlijk als de Zaanse Schans zonder toeristen' laat Jan de Haas, preses van de voetbalclub weten.

Dat er door de paarshemden (de samensmelting van het PSCK en VVZ tricot) weer gestart kon worden was natuurlijk voor alle leden een geweldig gevoel. Op de website van de club is het de voorzitter die zijn visie en gevoelens prijs geeft.


'We mogen trots en tevreden zijn op wat we in relatief korte tijd voor elkaar hebben gekregen dankzij de inzet van onze leden en vrijwilligers.

Wij mochten ervaren hoe het is om kinderen buiten de hekken op te vangen en - afhankelijk van de leeftijd - in een 1,5-meter-maatschappij te laten samenwerken. Dat was best wel spannend. De scholen waren nog niet eens open. En laten we eerlijk zijn, Nederlanders en regels…. Ons volkje houdt er wel van om even te kijken of die ook wel allemaal echt nodig zijn en we maken er soms een sport van om ons er niet (helemaal) aan te houden.

Maar de ontvangst van de kinderen bij de poort ging prima. Ook nadat er door wat miscommunicatie met de gemeente even verwarring was over wel of geen ouders op het complex. Ouders bleven uiteindelijk weer buiten het complex en kinderen gebruikten allemaal de desinfecterende gel voordat ze het veld op gingen. Ook de afstand tot de trainer werd goed in acht genomen. Voor de oudere jeugd was het trainen op 1,5 meter afstand het devies. Ook dit ging op zich prima. Complimenten aan iedereen!

Bij de senioren waren er wel wat opstart problemen. Het was nog niet voor alle senioren duidelijk dat je in voetbaltenue naar het complex moest komen. En bijpraten en inlopen gaat makkelijker als je niet te ver uit elkaar loopt. Maar als we het belang van de regels nog even goed benadrukken en in het trainingsprogramma de 1,5 meter goed wordt verwerkt, mogen we erop vertrouwen dat alle Herculieten de komende weken tot 1 juni verantwoord aan hun conditie en techniek kunnen werken.' 

Voor iedereen die regels en korreltjes zout toch graag combineert, nog even een ‘pep talk’: we hebben tot op heden vier keer bezoek gehad van medewerkers van de afdeling Handhaving van de gemeente Zaanstad. Er zijn daarbij geen onregelmatigheden geconstateerd. Zou dat wel het geval zijn, dan loop je als individu het risico op een boete van maximaal EUR 400,-. En krijg je een boete, dan heb je ook gelijk een strafblad en allebei moet je niet willen! Bovendien loopt Hercules het risico op een boete van EUR 4.000,-. En dat kunnen we er nu al helemaal niet bij hebben!'

Het slotwoord van Jan de Haas is zo logisch als het maar kan zijn: 'Denk goed om jezelf, aan elkaar en blijf veilig (trainen)!' 


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl