Volop drukte in Twiske

22-02-2021 07:11

Volop drukte in Twiske

STREEK - De overgang van temperatuur is op z'n minst opvallend te noemen. Van -15 naar +15 graden Celsius. Van wintermuts naar zonnebril. Het grote en voor velen prettige verschil maakte dat veel mensen het achterliggende weekeinde naar stranden, bossen en andere natuurgebieden om van het fraaie lenteweer te genieten. Ook het Twiske was een druk bezochte locatie zoals van de foto's valt af te leiden.

Dat leidde op sommige plekken - en beslist niet alleen in Oostzaan - in het land tot overvolle parkeerplaatsen. Een aantal gemeentes zag zich genoodzaakt wegen af te sluiten en werden zonzoekers gevraagd om rustigere gebieden op te zoeken.

Rond 15.00 uur was het nog steeds erg druk op de wegen naar de kust in Noord-Holland. Zowel op de N200 (van Heemstede naar Zandvoort) als op de N201 (van Haarlem naar Bloemendaal) kwam het verkeer vast te staan, liet de ANWB weten. In onze streek waren geen files te melden.

Warmste dag
In Eindhoven en Woensdrecht werd zondagmiddag een temperatuur gemeten van 17,2 graden. Nooit eerder werd zo'n hoge temperatuur geregistreerd in Nederland op 21 februari. Zaterdag was de eerste officiële zachte dag van het jaar, waarvoor een temperatuur van 15 graden in De Bilt nodig is.

Foto's Hielke Bruinink

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl