Volop onderhoud in Recreatieschap Twiske Waterland

08-10-2020 14:32

Volop onderhoud in Recreatieschap Twiske Waterland

STREEK - Een recreatieschap is van groot belang voor hele volksstammen. In onze omgeving kunnen we gelukkig ons hart ophalen. Dergelijke locaties hebben echter ook met de regelmaat van de klok onderhoud nodig. Veel bezoek zorgt ook voor veel anonieme schade dan wel gebruikersaantasting.

In onze omgeving is het goed mogelijk te ontsnappen aan de hectiek van de stad. De poort naar Twiske-Waterland staat eigenlijk altijd open. Op de website van het recreatieschap staat niet voor niets: 'Geniet van het groen in recreatiegebied Het Twiske. Of bezoek Waterland, met zijn pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken die zich kronkelend een weg banen door eeuwenoud polderlandschap. Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland wemelt van de recreatieve mogelijkheden en routes die het ontdekken waard zijn.'

In deze periode is onderhoud volop gaande. De voortgang wat betreft de renovatie der bruggen is in volle gang. Van twee bruggen is het stalen geraamte bijna klaar. Dit geraamte is opgebouwd uit stalen palen met daarop een stalen kesp verbonden met stalen liggers en kipsteunen. Daar boven op zit de spijkerrib om het dek aan vast te maken.


Om te voortgang te delen schoot onze fotograaf Jerry Jahn wat sfeerplaatjes.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl