Volop Zaanse chocolade-activiteiten in herfstvakantie

Gepubliceerd: 14-10-2018 9:10

Volop Zaanse chocolade-activiteiten in herfstvakantie

ZAANSTREEK - In de herfstvakantie is het smullen in de Zaanstreek. In het kader van oktober Cacaomaand verzamelde Marketing Zaanstreek tal van activiteiten rond Zaanse smaken als cacao en chocolade met extra veel familie-activiteiten.

Oliemolen De Bonte Hen op de Zaanse Schans verandert op 28 oktober bijvoorbeeld in Chocolademolen. Dan kunnen bezoekers zien hoe van cacaobonen cacaoboter wordt geslagen. Daarnaast wordt de Chocolate River Tour gehouden die de bezoekers letterlijk en figuurlijk van de Zaanse cacaohistorie laat proeven.


Ook is het mogelijk cacaoproefjes te doen in het Zaans Museum, zelf chocolade te maken, een snoepstad te bouwen, een chocolademusical in een oude chocoladefabriek mee te maken of binnen te kijken bij een fabriek die chocolade maakt. Op Zaansmaken.nl staan de leukste activiteiten verzameld van Zaanse ondernemers en organisaties.

Marketing Zaanstreek directeur Lex Kruijver: ,,Veel Zaankanters hebben geen idee hoe bijzonder hun streek is. Ik hoop van harte dat Zaansmaken ook hen uitdaagt hun eigen streek verder te ontdekken.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl