Vondst drugs reden voor sluiting pand

21-10-2020 13:22

Vondst drugs reden voor sluiting pand

STREEK - Als gevolg van de vondst van onder andere drugs inde achterliggende twee weken zijn twee panden gesloten. Eerder dit jaar werd een pand aan de Braspenning gesloten voor een jaar. Na sluiting tekende de eigenaar bezwaar aan tegen de sluiting. De lengte der sluiting is nu aangepast van 12 naar 6 maanden.

Op 9 oktober werd een woning aan de H. Gerardstraat gesloten voor de duur van drie maanden. Op 13 oktober werd een pand aan het Letterhout in Zaandam gesloten voor de duur van drie maanden. 

H. Gerardstraat
De Landelijke Recherche heeft naar aanleiding van informatie over internationale handel in amfetamine meerdere panden in Nederland doorzocht, waaronder een op de H. Gerhardstraat te Zaandam. Naar aanleiding van een onderzoek gevolgd door een doorzoeking in deze woning zijn 7,13 gram MDMA en 20,08 gram cocaïne aangetroffen. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten.

Letterhout
Eerder dit jaar is een woning aan de Letterhout doorzicht waar onder andere cocaïne is gevonden. Daarnaast is ook BMK gevonden, een grondstof voornamelijk voor het maken van amfetamine. In totaal ging het om een kleine anderhalve kilogram drugs. Daarnaast werd nog een geldbedrag van 14.960 euro aangetroffen. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten.

Braspenning
Eerder dit jaar werd een pand aan de Braspenning gesloten voor een jaar. Na sluiting tekende de eigenaar bezwaar aan tegen de sluiting. Bij de behandeling daarvan door de externe hoor- en adviescommissie legde hij stukken over. Deze stukken vormden aanleiding voor de burgemeester om een aanvullend besluit te nemen en de sluitingsduur aan te passen naar een half jaar. De verzegeling gaat er nu per 20 oktober vanaf.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl