Voorbeschouwing Korfbal League 2021-2022

18-11-2021 09:04

Voorbeschouwing Korfbal League 2021-2022

STREEK - Na zeven maanden wachten gaat zaterdag het nieuwe Korfbal Leagueseizoen van start. Na het reguliere deel volgt de tweede fase met een kampioenspoule’ en een ‘degradatiepoule’. Wat verwachten de KZ en Groen Geel coaches van dit seizoen?

In het weekend van 20 november starten twaalf teams aan een nieuw Korfbal Leagueseizoen. Het KNKV heeft onlangs bekendgemaakt hoe de promotie- en degradatieregeling eruit ziet. Na het spelen van het volledige Korfbal Leagueseizoen 2021/2022, dat twee fases telt, degraderen de onderste drie clubs (nummers 12, 11 en 10) rechtstreeks naar de Hoofdklasse. De nummer 9 van de Korfbal League speelt een play-downserie tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale, terwijl de winnaar van de Hoofdklassefinale rechtstreeks naar de Korfbal League promoveert.

Hiermee voert het KNKV het in 2020 genomen besluit uit om middels een versterkte degradatieregeling de Korfbal League weer terug te brengen tot tien teams.

Eerste fase
De Korfbal League 2021/2022 start in het weekend van 20 november met twee poules, waarin een volledige competitie wordt afgewerkt. De poule-indeling, gebaseerd op de eindstanden in de poules van seizoen 2020/2021, in deze eerste fase is als volgt:

Poule A
Fortuna/Delta Logistiek, KZ/Thermo4U, Blauw-Wit (A), LDODK/Rinsma Modeplein, Dalto/Klaverblad Verzekeringen en KCC/CK Kozijnen.

Poule B
PKC/Vertom, TOP/LITTA, DOS’46, DVO/Accountor, GG/IJskoud de Beste en Oost-Arnhem

KZ/Thermo4U
Seizoen 2020/2021 was prima te noemen voor KZ. Met twaalf punten uit tien duels eindigden de Koogers als tweede in poule A, waarna in de eerste play-offronde DOS’46 verslagen werd. In de tweede ronde strandde KZ tegen Fortuna. Op dit moment draait het nog niet fantastisch voor de ploeg van Tim Bakker. In de Ereklasse A werd de eerste veldhelft met slechts één punt uit vijf duels afgesloten. Bakker: “De eerste helft op het veld was voor ons moeizaam, doordat we veel blessures hadden en het team flinke veranderingen heeft doorgemaakt. We willen in de kampioenspoule komen en daarna zien we wel verder. Ik verwacht dat de Korfbal League dit jaar dicht op elkaar zit met uiteraard twee uitschieters, namelijk PKC en Fortuna.”

De feiten: Internationals: Esther Cordus, Alwin Out, Marjolijn Schenk. Jeugdinternationals (U21): Onno Bakker, Lars Hoorn, Sanne Maaike Nieuwenhuizen. Korfbal Leaguetitels: 3 (2008, 2010,2012)

GG/IJskoud de Beste
De Wormernezen speelden een wisselend seizoen vorig jaar. Men kwam drie punten te kort voor de play-offs, maar was ook duidelijk beter dan Oost-Arnhem dat als laatste eindigde. Het resultaat: een vijfde plek in poule A, met zes punten uit tien wedstrijden. Op het veld speelt de ploeg van Daniel Harmzen in de Hoofdklasse en daar staat het er goed voor. Met een tweede plaats (dertien punten uit acht duels), heeft Harmzen een prima uitgangspositie. “We kenden een gematigd positief veldseizoen. Veel blessures helaas, dat maakt het zoeken naar ideale combinaties wat lastig”, aldus Harmzen. “Afgelopen dinsdag speelden we onze laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Het rendement blijft wat achter bij het spel, verdedigend is het goed op orde. Onze ambitie is de kampioenspoule halen, het zal een raar seizoen worden met weinig publiek en een fikse degradatieregel dus spanning onderin. Twee ploegen steken er ver boven uit: PKC en Fortuna.”

De feiten: International: Terrenc Griemink

BRON KNKV.NL

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl