Voormalige kerk wordt hotel

Gepubliceerd: 26-08-2020 9:08

Voormalige kerk wordt hotel

WORMER - Ongetwijfeld kennen veel dorpsgenoten de voormalige gereformeerde kerk aan de Dorpsstraat nog als de fameuze uitgaansgelegenheid De Tempel. Een begrip in die tijd, maar de huidige eigenaar heeft er nu z.g. boutique hotel van gemaakt.

Een kleinschalig luxe hotel met een intieme, warme sfeer en waar uitgebreid aandacht is besteed aan alle details. Je zou het luxe kunnen noemen, maar het is meer dan dat. De gastvrijheid staat voorop en de unieke, persoonlijke inrichting geven je bijna een thuisgevoel, maar dan wel in een heel bijzonder thuis!

Valerius Boutique Hotel is meer dan een hotel. Het is ook een sociale plek waar reizigers en dorpsgenoten samenkomen in een unieke omgeving, waar je kunt werken, eten, drinken, slapen en/of chillen.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het uitgangspunt. Eigenaar Michel vertelt dat o.a. gebruik gemaakt wordt van energiezuinige warmtepompen en warmte-terug-win ventilatie. Daarnaast hebben veel van de producten het label Fair Trade, duurzaam, eco of biologisch.

​In de voormalige kerk of op grote dakterras met uitzicht op het natuurgebied Het Zwet kunnen namelijk ook niet-hotelgasten elke dag van het jaar terecht voor ontbijt, lunch en op verzoek een diner. Gewoon loungen voor de open haard met koffie of drankje kan natuurlijk ook.

Michiel, de huidige eigenaar, vertelt dat hij van plan is om regelmatig events te organiseren. Zo is er zondagmiddag 6 september een wijnproeverij met muziek en hapjes. Hier dient wel voor gereserveerd te worden.

Valeriushotel.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl