Voorstel Connexxion aanpassing dienstregeling

Gepubliceerd: 06-09-2017 14:09

Voorstel Connexxion aanpassing dienstregeling

REGIO – In de vergadering van B&W van 5 september is het voorstel van Connexxion ter sprake gekomen. Het vervoersbedrijf wil in december 2017 enkele aanpassingen aan de dienstregeling doorvoeren.

Om bussen te laten aansluiten op de nieuwe dienstregeling van de NS, waarbij het patroon van de intercity’s Amsterdam-Zaandam-Alkmaar verandert van een kwartierdienst in een 10/20 minuten dienst zijn aanpassingen aan de dienstregeling nodig.

Daarnaast gaan buslijnen 391, 392 en 398 gebruik maken van de doorsteek die in het kader van de ZaanIJtangent is gemaakt aan de zuidzijde van de Thorbeckeweg naar busstation De Vlinder. De bussen zijn daardoor op dit traject een minuut sneller, maar zouden dan de halte Hotels Vijfhoek niet meer kunnen bedienen.

Het college begrijpt de afweging van Connexxion om de gewenste rijtijdverbetering te bereiken, maar hecht ook groot belang aan de bereikbaarheid van hotels, bedrijventerrein, begraafplaats en crematorium. Het college gaat Connexxion daarom vragen bij een van deze buslijnen toch de halte Hotels Vijfhoek in de route op te nemen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl