Vooruitblik op voetbalweekeinde

18-09-2020 13:31

Vooruitblik op voetbalweekeinde

STREEK - Na alle bekerperikelen - met voor de Zaanse deelnemers wisselende resultaten - wacht de voetballers nu de aftrap van de competitie 2020-2021. Waar de een vol ambitie van start gaat zal de ander wellicht al blij zijn met handhaving. Hoe dan ook: de bal blijft rond en zal volop wentelingen maken zaterdag 19 en zondag 20 september.

De hoogstspelende zaterdagclub is FC Zaandam. De reis voert naar Almere waar Waterrijk een club is met een grote achterban en dito verwachtingen. 

Voor het Zaanse Oranje wacht een reis naar Rijsenhout waar SCW domicilie houdt. De derde klasser kent een sterke selectie en kan met een eerste winst haar ambities kracht bijzetten.
In de vierde klasse B volop Zaanse clubs. Getuige d geluiden uit Wormerveer wil de zaterdagtak van Fortuna W graag opstomen in de vaart der volkeren. Hoe de andere ploegen daar over denken zal snel genoeg blijken.

Zaterdag 19-09
2A Waterwijk - FC Zaandam
3A SCW - ZCFC
4B DZS - SV Beemster, Fortuna W - SV Rood Wit Zaanstad, Jisp - RCZ, SDOB - Sporting Krommenie, Westzaan - Purmerland, Wherevogels - Blauw Wit W, Zaanlandia - KFC

In Oostzaan kon het zondag wel eens druk gaan worden als OFC en Hollandia de degens opsteken. De geelzwarten zijn met twee overwinningen sterk gestart. De ploeg uit Hoorn wist er een te winnen en verloor met 3-0 van UNA.
In de eerste klasse ontvangt Fortuna W de gedoodverfde kampioenskandidaat SDZ. Deze ploeg wist echter in de beker geen enkel winstpunt te behalen. In hoeverre dat invloed heeft op de sfeer in de ploeg zal zondagmiddag blijken. Voor Assendelft is Hoofddorp de eerste echte test. In de beker was het spelbeeld der Zwartwitten nog zeer wisselend.
De Grote Koogsche gaat op bezoek bij Vitesse' 22. Mochten de KFC'ers niet winnen - maar dat is niet de verwachting - stuurt trainer Guilaume Groot zijn team wellicht als straf het klimduin op?
In 3B is Hercules Zaandam een kanshebber voor d titel. Bij Limmen zal die ambitie vorm gegeven moeten worden. Datzelfde gaat op voor Saenden dat op eigen terrein Koedijk ontvangt.
In de vierde klasse is nog moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen zijn. Spektakel zal r ongetwijfeld volgen.


Zondag 20-09
3 divisie OFC - Hollandia
1A Hoofddorp - Assendelft, Fortuna W - SDZ
2A Vitesse’22 - KFC
3B Limmen - Hercules Zaandam, Meervogels’31 - Sporting Krommenie, Saenden - Koedijk, SVA - Bergen, WSV’30 - KSV HHwaard
4B Graftdijk - SV Rood Wit Zaanstad, Purmerland - Knollendam, RCZ - Wherevogels, Victoria O - Westzaan, Zaandijk - Dynamo.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl