Vrede vieren met concert in Kogerkerk

Gepubliceerd: 05-09-2021 15:09

Vrede vieren met concert in Kogerkerk

STREEK - De Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek zal op woensdag 22 september een vredesconcert houden in de Kogerkerk. Het concert is onderdeel van de landelijke vredesweek, die dit jaar plaatsheeft van 18 tot en met 26 september. Het thema van dit jaar is ‘inclusief samenleven’.

Het sluit naadloos aan bij waar de stichting voor staat aldus organisator Bert Valk. “We vinden het belangrijk dat iedereen in samenleving erbij hoort en mee mag doen.”

Niet voor niks is Stichting Samenbindende Projecten sinds 2018 vaste ambassadeur voor de vredesweek. Valk: “We zien het als onze taak om de vredesweek in de Zaanstreek te promoten. Ons doel is om inwoners met verschillende culturele, sociale en religieuze achtergronden samen te brengen om onderlinge verhoudingen te verbeteren en spanningen te doen afnemen. De vredesweek leent zich goed om deze doelstelling nog eens onder de aandacht te brengen.”

Vredesconcert
“Dit jaar willen wij in Zaanstad aandacht geven aan de vredesweek met een vredesconcert,” zegt Valk. “De Zaanse pianist Ruud Luttikhuizen zal hierin muziek ten gehore brengen die uitdrukking geeft aan de verbinding tussen mensen uit verschillende culturen. Dat doet hij samen met de zangeres Judith Petra en met de uit Syrië afkomstige zanger Tony Sbat.” 
Tussen de nummers door spreken Zaankanters van verschillende achtergronden korte teksten en gedichten uit over wat een inclusieve samenleving voor hen betekent.

Praktische informatie
Het concert heeft plaats op woensdag 22 september in de Kogerkerk (Kerkstraat 14 in Koog aan Zaan), aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de deur van de kerk open. Toegangskaartjes à 5 euro zijn verkrijgbaar via www.samenbindendeprojecten.nl of telefonisch te reserveren via 075 6174707. 

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er maximaal zeventig kaartjes beschikbaar. Overgebleven kaarten worden aan de deur verkocht, waarbij geldt dat vol vol is.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl