Vreugde op de 85e verjaardag

01-03-2021 11:44

Vreugde op de 85e verjaardag

WORMERVEER - In de achterliggende maanden is het vieren van verjaardagen flink onder druk komen te staan. Want wat mag je nu helemaal nog doen? Voor de gezusters Esther en Mirjam de Berg was het slechts een kwestie van wat zaken optellen, rondbellen en afspreken. De 85e verjaardag van hun moeder Corry de Berg kon op bijzondere én geheel coronaveilige wijze worden gevierd. Met de Frans slag als het ware.

Corry de Berg is in onze streek geen onbekende verschijning. Haar werkzame leven was zij lerares op de MAVO Zaandijk/Saenredam College en heeft talrijke streekgenoten o.a. de fijne kneepjes van de Franse taal bijgebracht. Ook haar echtgenoot Jaap (82) mag je een BZ'er noemen. Hij was jarenlang hoofdredacteur van dagblad Trouw, maar ook de man die graag mocht schaken en talrijke uiterst lastige puzzelopdrachten aan zijn Trouw lezers voorschotelde.

Na jarenlang met veel plezier bijna 50 jaar te hebben gewoond aan de Paul Krugerstraat verhuisde het duo nog niet zo lang geleden naar een appartement aan de Zevenster. 

Nu was het de beurt aan de beide dochters hun moeder te verrassen. En die opdracht is op prima wijze volbracht. Want ineens stond daar onder het raam van de jarige de troubadour Jan van Til (Jan Chantelavie.nl) en hij bracht samen met familie en vrienden een prachtige aubade aan Corry.

'Op straat, voor het appartement.....Formidable! En daarna een staande vislunch, délicieux met champagne' vertelt een aangedane Corry als het evenement wordt afgesloten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl