Vrijdag Lichtjesavond in Westzaan

Gepubliceerd: 26-10-2021 11:10

Vrijdag Lichtjesavond in Westzaan

STREEK - De Historische Vereniging Westzaan zal voor de vierde keer een “In Memorial” lichtjesavond op de Algemene begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan. Dit bijzondere gebeuren staat 29 oktober op de agenda.

Het belooft weer een bijzondere avond te worden waar de aanwezigen de gelegenheid hebben hun geliefde overledenen te gedenken. Dit gedenkmoment wordt door vele kerken ingevuld. Buitenstaanders ervaren dit gedachtenismoment als een gemis. Door meerderen is de wens geuit hier ook invulling aan te geven. De Historische Vereniging Westzaan biedt deze mogelijkheid. 


In een met honderden lichtjes sfeervol verlichte omgeving is er dit jaar weer de medewerking van het Dameskoor Westzaan dat nu al op de website www.westzaansdameskoor.nl is te volgen.

Lucinda van de Ven leest gedichten voor over rouw en verlies, uit haar gedichtenbundel ‘Parels van Verdriet – gedichten over een zoektocht in het donker’ In haar laatste column kijkt Lucinda vanuit een helikopter view terug op de afgelopen 19 jaar sinds het overlijden van haar zus Nadia. 

Parels van Verdriet is op deze avond voor de helft van de prijs te verkrijgen. Dichter en hoofdredacteur van de Gaykrant Rick van der Made danst met woorden, hij die prachtige gedichten van eigen hand voordraagt en voor iedere bezoeker een mooie attentie heeft. 

Belangstellenden van harte welkom. 
Vanaf 18:45 uur is het verzamelen bij Gallery of Dreams aan de J.J. Allanstraat (tegenover de ingang van de begraafplaats). Om 19.00 uur start “De Stille Tocht” en wandelt het gezelschap langs het pad met vele fakkels waarna, aangekomen bij de begraafplaats, direct aansluitend, luisteren naar het Dameskoor Westzaan. Zij brengen meerdere liederen acapella ten gehore en iedereen kan op eigen gelegenheid naar de dichters luisteren. 

Tip is ook een bezoek te brengen aan de aula waar alles over de geschiedenis van de begraafplaats is te vinden en Rob de Witte begraafplaats medewerker kan er alles over vertellen. Er is dit jaar niet een echt een vast programma omdat er niet teveel mensen dicht op elkaar mogen staan. Mensen die slecht ter been zijn kunnen op de parkeerplaats bij de begraafplaats parkeren voor 18.45 uur!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl