Vrijwilliger zijn op de mooiste plek op de Zaanse Schans

12-07-2020 09:30

Vrijwilliger zijn op de mooiste plek op de Zaanse Schans

STREEK - Het Molenmuseum gaat vrijdag 31 juli open op de nieuwe locatie, aan de Kalverringdijk bij de molens. Vandaar dat er enthousiaste mensen worden gezocht die het molenerfgoed een warm hart toedragen.

In het Molenmuseum vertellen ze de verhalen van de Zaanse molengeschiedenis: rijkdom en armoede, innovaties en ondernemerschap, bloei en verval. En vooral: molens. Veel molens.

Het museum kijkt uit op de echte molens. Deze machtige machines uit vroeger tijden zijn opengesteld voor het publiek. Zij vormen de buitencollectie waar de bezoeker de beleving ervaart van de stampende molen. Het Molenmuseum toont de binnencollectie met de verdieping van het molenverhaal. Kijken en doen staan hier centraal.

“Ga mee met de zeven Zaanse gidsen en één handelaar. Dwaal met hen door vier eeuwen Nederlandse geschiedenis. Bekijk onze topstukken, zoals het Molenpanorama van Frans Mars en het minutieus gemaakte model van papiermolen De Eendragt. Ga aan de slag met de grote interactieve molenkaart. Kijk uit over het molenlandschap van vandaag, zie hoe het vroeger was, ontmoet de planten en dieren uit de polder. Maak mee hoe een molen wordt gebouwd. Vergeet de tijd in de Wereld van Windmolens.”

Wie zoeken we?
Enthousiaste mensen die het molenerfgoed een warm hart toedragen.
Enthousiast geworden?
Vul dan het formulier in via:https://forms.gle/QyFACvaoDNyT8fBo8

Op de foto de presentatie in het nieuwe museum.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl