Vroemm, vroemmm: een unieke Ford GT

Gepubliceerd: 30-06-2021 13:06

Vroemm, vroemmm: een unieke Ford GT

ZAANDAM - In de Stormhoek is het deze woensdagmorgen opvallend druk in en rondom de vestiging van de Dekkerautogroep. Mister Ford Noord-Holland loopt er terecht trots rond. Meneer Dekker, nog altijd de gedreven man die het bedrijf runt, kan mag een unieke auto aan het publiek tonen. Een Ford GT Heritage Edition waar er maar één exemplaar van in Nederland zal rondrijden.

Van de Ford GT worden maximaal tweehonderdvijftig exemplaren per jaar gebouwd. Maar voor sommige supercarkopers is zelfs dat niet zeldzaam genoeg. Dus brengt Ford ieder modeljaar een nieuwe Heritage Edition van de GT uit. Die voor 2021 brengt een ode aan de Daytona-winnende Ford GT40 Mk. II uit 1966. 


Het is niet gemakkelijk om een Ford GT te kopen. Want Ford wil eerst dat je een soort inburgeringsexamen aflegt, waarin je moet bewijzen dat je een echte Ford-liefhebber bent, dat je de GT gaat gebruiken waarvoor hij is bedoeld, en dat je veel social media-invloed hebt. Allemaal details die op Meneer Dekker (90 jaar jong) en zijn bedrijf van toepassing zijn. 

De Ford GT is een gelimiteerde supersportwagen met 660 pk uit een twinturbo 3,5-liter V6 en extreme aerodynamica. Hij is compacter en lichter dan zijn voorganger uit 2005/2006 en is natuurlijk een spirituele opvolger van de legendarische GT40. In 2016 won de Ford GT zijn klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Deze Ford GT Heritage Edition knipoogt met zijn kleurenschema naar de Ford GT40 Mk. II die in 1966 de 24 uur van Daytona won.

Als de auto onder het verhullende doek vandaan komt klinkt een enthousiast applaus op. Bij het starten van de motor spring bij menige gast het kippenvel op het lijf.  In de showroom werden bijna tegelijkertijd nog een tweetal Heritage exemplaren onthuld. En ook hier bestond grote belangstelling voor.

ZaanTV was getuige van dit memorabele moment. 
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl