Vrolijke levende kerststal als sfeervolle start Kerstmis

Gepubliceerd: 21-12-2018 11:12

Vrolijke levende kerststal als sfeervolle start Kerstmis

ZAANDIJK - Onder de luifel van De Ontmoeting, Parklaan 1, wordt het op maandagmiddag 24 december een vrolijke beestenboel. Want dan bevindt zich daar een levende kerststal waar kinderen een bezoek kunnen brengen aan Jozef, Maria en baby Jezus. Er zijn dieren aanwezig om te aaien en er wordt een kinderverhaal verteld over ezel Jesse. 

Kinderen kunnen verkleden als herder of als engel. Zo worden zij onderdeel van het kerstverhaal. ,,Dat is nou net de bedoeling", zegt Heleen Kooi, een van de organisatoren van de levende kerststal. ,,Ik heb zelf kleine kinderen en ik heb gemerkt hoe mooi zij het verhaal van kerst vinden. Vooral als ze er zelf in mogen duiken."

Bij het maken van dit bericht werd er nog druk aan een kribbe getimmerd en balen stro opgestapeld. ,,We zijn bijna klaar voor de komst van Jozef en Maria, het kind en de dieren”, zegt Henk Kooi lachend. Hij is het creatieve brein achter de levende kerststal. ,,We kijken er nu al naar uit, naar al die blije gezichten zo vlak voor de kerstnacht.”

Sfeervolle start Kerstmis
,,We hopen op een druk bezochte kerststal’ zegt Ilse Kuik. ,,Vaders en moeders, opa’s en oma’s met hun kinderen en kleinkinderen en natuurlijk alle belangstellenden zijn van harte welkom. Er is ook muziek en warme chocolademelk. Zo maken we een fijne, sfeervolle start van het kerstfeest voor jong en oud."

En ezel Jesse?
Verhalenverteller Karin Kooi neemt de bezoekers mee in het verhaal van Jesse, de oude, grijze ezel. Dat doet ze zo beeldend dat de kinderen als het ware meelopen om te kijken wat er gebeurt. Bezoekers hebben vijf keer de kans om het bijzondere verhaal te horen. Het is geschreven voor de leeftijd van twee tot acht jaar.

De levende kerststal vindt plaatst tussen 16.30 en 19.00 uur. Het kerstverhaal wordt verteld om 16.40 uur, 17.10 uur, 17.40 uur, 18.10 uur en 18.40 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl