Vuurwerkoverlast in en rond winkelcentrum De Saen

29-10-2020 11:48

Vuurwerkoverlast in en rond winkelcentrum De Saen

ASSENDELFT - De rapen zijn gaar. De traditionele vuurwerkoverlast begint m.n. in Assendelft de spuigaten uit te lopen. Şebnem Pancar, fractievoorzitter van DENK Zaanstad, heeft de handschoen nu opgepakt. Zij pleit voor cameratoezicht bij het winkelcentrum zo vertelde zij in het actualiteitenprogramma Zaanstreek Vandaag, gepresenteerd door Annemieke Goudsmit.

Al langere tijd veroorzaken hangjongeren onrust in en rond winkelcentrum De Saen in Assendelft. De afgelopen weken is de situatie echter danig verslechterd. 'Wat moet er nog gebeuren voordat dit probleem wordt opgelost? We houden ons hart vast en hopen maar dat er geen gewonden vallen', aldus Pancar. 'Bewoners en ondernemers hebben last van de jongeren, die zich lijken te vervelen tijdens de coronaperiode. Daarom heb ik hier vragen over gesteld aan het Zaanse college. De situatie is uit de hand aan het lopen.'

Wethouder Hans Krieger meldde dinsdag tijdens de digitale raadsvergadering al dat het college van de gemeente Zaanstad volop aandacht heeft voor deze situatie. Vorig jaar oktober werd gestart met het aanpakken van de overlastgevers, maar ook hem is het opgevallen dat het de laatste tijd weer erger wordt.

Angst bij ondernemers
De overlast is dermate groot dat ondernemers zich verre van veilig voelen. Gevraagd om commentaar te leveren maakt dat geen van hen behoefte heeft om zich te uiten. Geen van allen heeft zin in een steen door de ruit.

Pancar: "Er zijn veel ondernemers hier die weten dat de jongeren ze lastig kunnen vallen. Ze zijn bang dat ze aangevallen worden."

De fractievoorzitter pleit voor cameratoezicht bij het winkelcentrum. Krieger gaat kijken naar die optie. Verder roept hij op om incidenten te blijven melden aan de gemeente of politie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl