VV Zaanstad speelt volgend seizoen eredivisie

12-06-2017 10:22

VV Zaanstad speelt volgend seizoen eredivisie

Na het met veel verve behaalde kampioenschap in de topdivisie is Zaanstad definitief toegelaten tot de eredivisie, het allerhoogste volleybal-niveau in Nederland. Harmannus Kruizinga voorzitter van de Stichting Topvolleybal Zaanstad reageerde zeer verheugd op de toekenning door de Nevobo: “Wij zijn als Zaanstad ontzettend blij dat we zijn toegelaten. Na het behalen van het kampioenschap is er door diverse mensen heel veel tijd besteed aan de licentie-aanvraag en dan is het fijn dat die inspanning succes heeft. Het is nu tijd voor de volgende stap om alles rond het team en de wedstrijden goed in te vullen”.

De licentie-aanvraag voor toelating tot de eredivisie had nogal wat voeten in de aarde want volgend seizoen gaat het nieuwe eredivisie-plan van de Nevobo van start. Dat betekent dat de clubs op allerlei gebieden als trainingsomvang, regio-functie, financiën, communicatie, entertainment en organisatie rond de wedstrijden aan een uitgebreid pakket eisen moeten voldoen. Dit alles met als doel het Eredivisie Volleybal en daarmee de gehele volleybalinfrastructuur naar een hoger plan te brengen. “Waar in het verleden de licentie eisen van de Top- en Eredivisie dichtbij elkaar lagen, is dat met de nieuwe opzet van de Eredivisie niet meer het geval”, zegt Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo. “Bij de stappen die de Eredivisie organisaties de afgelopen twee jaar met elkaar hebben gezet om te werken aan de collectieve ambities, zijn de Topdivisie organisaties steeds uitgenodigd om samen op te trekken. Het is een knappe prestatie dat Zaanstad het voor elkaar heeft gekregen om zo snel te voldoen aan het eisenpakket voor deelname aan de Eredivisie Volleybal”.

Het Zaanstad-team van de trainers/coaches Vincent Pirovano en Frank van den Outenaar blijft in grote lijnen in takt. Stephan Brokking en Olaf Hoonhout doen een stapje terug. In plaats van hen komt passer-loper Lars de Boer van Compean naar Zaanstad toe en stroomt spelverdeler Joris Berkhout door uit heren-2. Op de achtergrond hebben de afgelopen maanden al de nodige voorbereidingen en verkenningen binnen de vereniging plaatsgevonden om alles wat er om het team heen moet gebeuren goed neer te zetten. Vanaf nu zal het een en ander geconcretiseerd gaan worden zodat Zaanstad er klaar voor is om na de zomer op het hoogste niveau in Nederland te acteren. Zaanstad heeft er zin in!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl