vvZaanstad terug in eredivisie volleybal

04-10-2017 14:55

vvZaanstad terug in eredivisie volleybal

Zaterdag 7 oktober om 19.30 is het zover: met de wedstrijd tegen Dynamo Draisma keert Zaanstad terug in de vernieuwde eredivisie. Na de zelf afgedwongen promotie via het kampioenschap in de topdivisie is er enorm veel gebeurd in Zaanstad.

De licentieprocedure werd met succes doorlopen. Nevobo directeur Guido Davio bij het toekennen van de aanvraag: "Het is een knappe prestatie dat Zaanstad het voor elkaar heeft gekregen om zo snel te voldoen aan het eisenpakket voor deelname aan de Eredivisie Volleybal”. Vervolgens is er hard gewerkt aan de invulling van de randvoorwaarden: huisvesting voor spelers, nieuwe kleding, nieuwe geluidsinstallatie, sfeerteam voor aankleding van de zaal, mobiele catering, organisatie rond de wedstrijden. Vincent Pirovano: "Het is mooi om te zien hoe groot de betrokkenheid van de vereniging is. Voor ons ook weer motiverend om actief te zijn binnen de club".

Na de degradatie twee seizoenen geleden is de afgelopen twee jaar onder leiding van Vincent Pirovano, Frank van den Outenaar en Marc Donker gebouwd aan een sterk regionaal georiënteerd team: een mix van jonge talenten doorgestroomd uit Zaanstad-heren-2 en oud-gedienden met eredivisie-ervaring. Vincent Pirovano: "Juist het afgelopen seizoen is het echt een heel hecht team geworden waarbij plezier de basis is. Zeker in de eerste helft van de competitie voelden we weinig druk en konden we heerlijk ontspannen spelen. Later nam die druk natuurlijk toe toen het het kampioenschap in zicht kwam, maar dat is logisch. Plezier zal ook het komende seizoen weer de basis zijn, we gaan er open in.

Zaterdag begint Zaanstad de competitie thuis met de wedstrijd tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn, een ploeg met een roemrucht verleden en vele kampioenschappen. Geen gemakkelijke start voor Zaanstad, maar wel een prachtige affiche voor de eerste eredivsie volleybal wedstrijd ooit in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.

foto: Eric Visch

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl