Waardebon steunt lokale ondernemers

Gepubliceerd: 02-03-2021 16:03

Waardebon steunt lokale ondernemers

STREEK - Goed contact met je ondernemers is essentieel als gemeente. Zo heeft het college van Oostzaan twee keer per jaar overleg met de contactgroep Bedrijven Oostzaan om lopende punten te bespreken en bij te praten over gezamenlijke draagvlakken. Daarnaast is ook tussentijds contact over punten die Oostzaanse ondernemers raken.

Zo vindt wethouder Rob Monen het mooi om te zien dat vanuit de CBO initiatief is getoond om de ondernemers een extra hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. "Het CBO bedacht een creatieve oplossing richting de ondernemers om een waardebon te ontwikkelen waarmee leden, partners en derden bij Oostzaanse ondernemers een waardebon ter waarde van € 20,- kunnen besteden. Zo wordt met dit initiatief lokaal ondernemerschap gesteund.”

De gemeente Oostzaan deed zelf ook een duit in het zakje en haakte in op het initiatief door 250 waardenbonnen voor de eigen medewerkers te kopen. De medewerkers kunnen de waardebonnen besteden bij de Oostzaanse ondernemers. Een pluim voor de een en steun voor de ander.

Ook wethouder Niels Bonenkamp was druk met deze actie. Hij deelde zojuist aan de Begoniastraat 2, achter het gemeentehuis, in het kantoortje van JONG Oostzaan waardebonnen van €20 uit aan de harde kern van JONG Oostzaan om hen te bedanken voor alle activiteiten en initiatieven die ze zijn blijven organiseren en ontplooien sinds het coronavirus onze maatschappij in zijn greep kreeg. “Ik ben oprecht trots en verrast door de volhardende inzet en de flexibiliteit van deze jongeren. Ondanks beperkingen weten zij binnen de coronamaatregelen toch op positieve manier jongeren in Oostzaan te bereiken en aandacht te geven. Ze zijn echt reuze actief gebleven on- en offline.”

Een mooi voorbeeld hoe lokaal dingen opgepakt kunnen worden in een voor iedereen lastige tijd. Monen: ”Zowel vanuit CBO als vanuit de gemeente willen we iedereen, en specifiek de ondernemers in Oostzaan, veel sterkte wensen de komende periode. Laten we daarnaast, net als met dit initiatief de lokale ondernemers steunen door vooral, als we geld besteden, dit te lokaal doen.”

Op de foto: Michael Ruig (l) en Marc Flens (r) bestuur CBO Oostzaan en wethouder Rob Monen (met de waardebon).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl