Waarnemend burgemeester Oostzaan benoemd

Gepubliceerd: 28-01-2021 8:01

Waarnemend burgemeester Oostzaan benoemd

OOSTZAAN - Omdat huidige burgemeester Rob Meerhof per 28 januari stopt als burgemeester van Oostzaan is er sprake van een vacature. Om die reden is er nu door de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, besloten een waarnemer aan te stellen. Deze treedt per 1 februari 2021 in functie.

Zo'n aanstelling gaat altijd in goed overleg met de fractievoorzitters van desbetreffende gemeente zo ook in Oostzaan. De commissaris van de Koning heeft de heer M. W. (Wimar) Jaeger benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan. De heer Jaeger (55) was van 2014 tot en met 2020 wethouder in de gemeente Hilversum en van 2012 tot 2014 wethouder in de gemeente Muiden. Daarvoor heeft de heer Jaeger diverse directiefuncties in het bedrijfsleven vervuld. Hij is ook lid van D66.

Door het vertrek van de heer Meerhof ontstaat een vacature burgemeester Oostzaan. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan drie maanden gaat duren. Het streven is dat in juni 2021 de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester is afgerond met de benoeming en installatie van een nieuwe burgemeester.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl