Waarschuwing voor gladheid op de weg

14-01-2021 10:37

Waarschuwing voor gladheid op de weg

STREEK - Een extra service van de provincie Noord-Holland. Uitermate toepasselijk nu de temperaturen om of beneden het nulpunt schommelen. Menig automobilist zal het al met eigen aanschouwd hebben. Sinds vrijdag 8 januari verschijnen er informatieborden langs de weg om weggebruikers te attenderen op gladheid of kans op gladheid. Het actief informeren van weggebruikers met deze slimme (Smart Mobility) maatregel draagt bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid.

De provincie strooit preventief, dus voordat het glad wordt. Op de borden langs de weg, de zogenaamde Dynamische Reizigers Informatie Panelen, verschijnt dan de tekst ‘let op kans op gladheid’. Bij (acute) ijzel of bijvoorbeeld sneeuwval staat de tekst ‘let op gladheid matig uw snelheid’ op de borden.

Volg het strooien online
Het strooiseizoen start 1 november en eindigt 31 maart. De strooi-acties van de provincie zijn rechtstreeks te volgen op www.strooit.nu. Via deze site kun je zien waar een strooiwagen rijdt of op welke provinciale wegen al gestrooid is. Ook via Twitter deelt de provincie automatisch informatie wanneer het glad is buiten.

Wanneer strooien?
De provinciale wegen worden bewaakt met behulp van een gladheidsmeldsysteem.De temperatuur van het wegdek en de aanwezigheid van neerslag (veel vocht) bepalen of er wel of niet gestrooid moet worden. Kijk voor meer bijzonderheden over gladheidsbestrijding door de provincie bij Strooien bij gladheid.

Meer informatie
Met vragen kunnen omwonenden en weggebruikers contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200600 of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de gladheidsbestrijding op provinciale wegen? Kijk op www.strooit.nu of Twitter (@ProvincieNH).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl