Walvisweken in het Zaans Museum

12-07-2018 12:28

Walvisweken in het Zaans Museum

ZAANDAM - Het Zaans Museum staat van 14 juli tot en met 2 september in het teken van de walvisvaart. Deze editie van de Walvisweken heeft als thema duurzaamheid en bescherming.

Bezoekers krijgen het Walvisweken doe-boekje waarin van alles staat over de walvis. In de familiespeurtocht leer je het verhaal achter de verdwenen walvisvaart, de spannende avonturen van Zaanse walvisvaarders als Cornelis Jongekees en komen de bijzondere walvis-objecten in de collectie aan bod. In het Creative Lab kunnen de jongste bezoekers een walvis knutselen.

Walvisvaart-fietstocht
Zondag 22 juli of zondag 12 augustus is het mogelijk met gids Sander Wegereef (specialist maritieme geschiedenis) op de fiets langs plekken in de Zaanstreek te rijden die nog sporen dragen van de vroegere walvisvaart. Start 10.00 uur met koffie in het Zaans Museum. Prijs, inclusief entree en consumptie: volwassenen € 15; t/m 17 jaar € 10; Museumkaart € 7.50. Aanmelden: info@zaansmuseum.nl

Ook is het tijdens de Walvisweken mogelijk op eigen gelegenheid de gratis walvisvaart-fietsroute te volgen. De route van ca. 40 kilometer start en eindigt bij het Zaans Museum. De gratis fietsroute is af te halen bij de kassa of te vinden op www.zaansmuseum.nl.

Op de foto jeugdige bezoekers bij de scheepvaartvitrines van het Zaans Museum (credits: Mike Bink)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl