Wandelen in Poelenburg en Peldersveld

Gepubliceerd: 15-06-2021 16:06

Wandelen in  Poelenburg en Peldersveld

ZAANDAM - Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam én geest. Zeker in deze coronatijd. Dan is het goed te weten dat er binnenkort een tweetal nieuwe wandelgroepen vanuit het Zaans Natuur en Milieu Centrum van start gaan. Dat zal gebeuren bij Stadsboerderij Darwinpark aan De Weer 31. Na de gratis wandelingen van een uurtje is er de mogelijkheid om op het overdekte terras te zitten en koffie/thee/ijs te nuttigen met een gereduceerd prijskaartje.

De z.g. Gezond Natuur Wandeling start op woensdag 23 juni om 10.30 uur. Daarna zal het elke eerste woensdag van de maand om 10.30 uur starten. Een natuurwandeling duurt ongeveer een uur en gaat in een rustig tempo. Deelname kost niets, aanmelden is niet nodig. Onderweg wordt kort iets over de mooie natuur en het groen in de wijk verteld.

De wandelingen zijn speciaal voor mensen die wat meer willen bewegen en dat graag samen met anderen willen doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg iets over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk. De natuurwandelingen volgen uiteraard de RIVM-richtlijnen. Kom op woensdag 23 juni om 10.30 gewoon eens meelopen.

Vrijwillige wandelbegeleiders gezocht
Voor deze wandelgroep is men nog wel op zoek naar extra vrijwillige wandelbegeleiders. Vrijwilligers krijgen een korte natuurbelevingscursus, wandelbegeleiderscursus en EHBO-cursus aangeboden. Heeft u belangstelling? Neem dan contact met op met projectleider Ronald van Zon: contact@gezondnatuurwandelen.nl

Taalwandelingen
Wandelen, genieten van de natuur en tegelijkertijd met de Nederlandse taal oefenen! In het kader van het Pact Poelenburg en Peldersveld wordt er hard gewerkt aan een taalaanbod dat aansluit bij de behoeften van inwoners. . Voor de inwoners van de wijken Poelenburg en Peldersveld willen men het mogelijk maken om op allerlei laagdrempelige manieren in aanraking te komen én te oefenen met de Nederlandse taal. Op dit moment wordt er onderzocht door partners van het Pact Poelenburg en Peldersveld hoe een taalwandeling kan worden gestart. Zo kunnen wandelaars op een ontspannen en informele manier werken aan hun spreek- en taalvaardigheid. 


Meer weten of  graag op de hoogte gehouden worden? Mail dan naar Youssra Lotfi van het Pact Poelenburg en Peldersveld via y.lotfi@zaanstad.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl