Wandelroute Schaalsmeerpolder mogelijk afgesloten

23-02-2021 13:15

Wandelroute Schaalsmeerpolder mogelijk afgesloten

WORMERLAND - De wandelroute door de Schaalsmeerpolder is druk. Een probleem in meer natuur- en recreatiegebieden in onze streek. Bezoekers van dergelijke gebieden houden zich helaas vaak niet aan de regels. Dat levert overlast op voor mens én natuur. Ondertussen staat het broedseizoen voor de deur: een tijd waarin vogels extra kwetsbaar zijn. Boswachters van Natuurmonumenten vrezen dat ze 'het rondje Schaalsmeer' moeten afsluiten als de overlast niet snel afneemt.

Boswachter Hessel Zoer: “Graag delen we deze wandelroute met de omgeving en maken we het voor iedereen mogelijk om van de natuur te genieten. Maar de huidige overlast is groot en als we moeten kiezen, gaat uiteindelijk natuurbescherming voor recreatie.”

Bij aanhoudende overlast wordt het wandelrondje voor het broedseizoen (15 maart) afgesloten. Maar ook daarna – het broedseizoen eindigt op 15 juli - wordt de overlast scherp in de gaten gehouden. Mocht er aanleiding zijn, dan wordt het rondje langer gesloten. Natuurmonumenten roept bezoekers daarom op om op de dijk te blijven en de hond (kort aan de lijn) daar ook te houden. Hondenpoep moet worden opgeruimd en wildplassen of -poepen is verboden.

Wormerlands burgemeester Judith Michel-de Jong reageert: “Ik hoop van harte dat dit wandelrondje open kan blijven, want voor veel bewoners is dit een heerlijk wandelgebied. Ik roep alle wandelaars op om zich hiervoor in te zetten.”

Oproep: samen houden we Schaalsmeerpolder open
De dijk is alleen voor wandelaars toegankelijk (uitgezonderd werkverkeer en bewoners), met hond aan de lijn en op de weg. Ga even aan de kant voor werkverkeer en bewoners. We roepen iedereen op om zich aan de regels te houden. Dan kan de wandelroute open blijven. Zoer: “Kies voor de vogels: je bent ten slotte te gast in de natuur. Blijf op de dijk en houd je aangelijnde hond daar ook. Ruim uitwerpselen op. Samen kunnen we het mooie wandelrondje Schaalsmeerpolder open houden.”


Foto Natuurmonumenten

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl