Wat moeten we nu weer eens verzinnen? Ga naar de Zaanse musea!

Gepubliceerd: 21-07-2020 17:07

Wat moeten we nu weer eens verzinnen? Ga naar de Zaanse musea!

STREEK - Tijdens de zomervakantie hoeft eigenlijk niemand zich ook maar één moment te vervelen. De oplossing is dichter bij dan je wellicht denkt.  In het Zaans Museum, het Czaar Peterhuisje en op het Hembrugterrein doe je de leukste activiteiten met de hele familie! Hoewel Sail dit jaar niet doorgaat, staat augustus wél in het teken van schepen en scheepsbouw in het Czaar Peterhuisje.

ZAANS MUSEUM presenteert de Zaanstreek in oorlogstijd
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Zaanstreek werd bevrijd na vijf jaar oorlog, geweld en onderdrukking. De tentoonstelling De Zaanstreek in oorlogstijd neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog en toont voor welke onmogelijke keuzes de Zaankanters stonden tijdens de Duitse bezetting. Volg de familieroute en leer meer over de Tweede Wereldoorlog in de Zaanstreek.
Dagelijks te bezoeken. Leeftijd: Vanaf 10 jaar. Kosten: Entree Zaans Museum (gratis met Museumkaart)

ZAANS MUSEUM met Botanisch tekenen
Houd je ook zo van tekenen en kleuren? Met dit mooie schetsboekje kun je zelf aan de slag en alle mooie bloemen in je tuin of in de natuur tekenen. Het schetsboekje is geïnspireerd op het plaatjesalbum De Bloemen in onzen tuin. Tips helpen je om net zo goed te worden als de tekenaars van Verkade. Potloden klaar, tekenen maar!

Dagelijks t/m 31 augustus. Leeftijd: Leuk voor de hele familie. Kosten: Entree Zaans Museum (gratis met Museumkaart) + €2,50 per schetsboekje

ZAANS MUSEUM met Zomerse chocoladebeleving
Ontdek in de Verkade Experience van het Zaans Museum hoe de meisjes van Verkade de lekkerste biscuits en chocolade maakten, ontwerp zelf een wikkel voor een jouw Verkade-reep. Wandel daarna door het wereldberoemde Hollandse landschap van de Zaanse Schans naar het CacaoLab, waar je geniet van een limonade op basis van cacao!

Dagelijks t/m 31 augustus. Leeftijd: Leuk voor de hele familie. Kosten: Volwassenen € 14 | Kinderen 4-17 jaar € 10,50 | Kinderen t/m 3 jaar gratis

CZAAR PETERHUISJE en het bootjes maken
Hoewel Sail dit jaar niet doorgaat, staat augustus in het Czaar Peterhuisje toch in het teken van schepen en scheepsbouw. Tsaar Peter de Grote kwam naar Zaandam om het vak van scheepstimmerman te leren. Neem een kijkje in het beroemde Czaar Peterhuisje, laat je inspireren en bouw in de tuin je eigen bootje.

Woensdag 12 augustus, doorlopend vanaf 12.00 – 15.00 uur. Leeftijd: Leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Kosten: Entree Czaar Peterhuisje, activiteit gratis. Reserveren: info@czaarpeterhuisje.nl

CZAAR PETERHUISJE presenteert Zomers Czaar Peter arrangement
Waarom kwam tsaar Peter de Grote naar Zaandam? Leer meer over de Russische tsaar in Zaandam. Start bij het Czaar Peterhuisje, wandel met een gids over de Hoge Dijk naar de Dam en sluit de middag af met een hapje & drankje in de tuin van het Czaar Peterhuisje.

Donderdag 13 augustus, van 14 uur tot 15.30 uur. Leeftijd: Volwassenen. Kosten: Volwassenen €10, Museumkaarthouders €7.50 (incl. kleine attentie). Reserveren: info@czaarpeterhuisje.nl

CZAAR PETERHUISJE met zomerse schilderworkshop in de tuin
Kunstenares Larisa Bilous geeft een workshop Delftsblauw scheepjes schilderen in de tuin van het Czaar Peterhuisje. Maak een herdenkingsbordje voor aan de muur of een nautisch kunstwerk: aan jou de keuze!

Zondag 16 augustus, 13:30-14:30 uur. Leeftijd: Volwassenen . Kosten: Volwassenen €10.00, museumkaarthouders €7.50. Reserveren: info@czaarpeterhuisje.nl

HEMBRUG MUSEUM met aansluitende rondleiding Hembrugterrein
Ontdek het geheim van Holland. Een gids laat de geschiedenis van Hembrugterrein, het hart van de Stelling van Amsterdam, tot leven komen. De rondleiding is coronaproof met een kleinere groep en vindt buiten plaats. De rondleiding eindigt bij Artzaanstad met een kopje koffie of thee (bij de prijs inbegrepen).

Zondag 2 augustus, 11 uur. Leeftijd: Volwassenen. Kosten: €10, te koop via www.hembrugmuseum.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl