Wat voor weer in de herfstvakantie?

Gepubliceerd: 13-10-2021 11:10

Wat voor weer in de herfstvakantie?

STREEK - Voor de regio’s Noord en Midden begint dit weekend de herfstvakantie die vanaf 16 tot en met 24 oktober duurt. 'Daarbij is het droog en rustig herfstweer, maar na het weekend neemt de kans op regen toe en wakkert de wind flink aan' zo laat Jaco van Wezel, meteoroloog bij Weeronline, in een bericht weten. 'Koud is het niet en tijdens droge momenten met zonneschijn is het prima weer voor een herfstwandeling.'

Dit weekend is het rustig weer met geregeld zonneschijn. De regenkans is zaterdag klein en geregeld schijnt de zon. Ook zondag is het prima weer voor een lekkere herfstwandeling of fietstocht. Wel zijn in het noorden en langs de westkust enkele buien mogelijk, maar landinwaarts kan de paraplu thuisblijven. De temperatuur ligt op beide weekenddagen rond 14 graden en daarmee is de temperatuur vrij normaal voor half oktober.

Nat en onstuimig herfstweer na het weekend
Na het weekend stijg de kans op regen en neemt de wind flink in kracht toe. Geregeld trekken regengebieden en buienzones over ons land. Desondanks is het niet koud met middagtemperaturen van 14 tot 17 graden en dinsdag en woensdag kan het zelfs 16-20 graden worden. Tijdens droge momenten met zonneschijn kan het dan toch ineens aangenaam zijn.

Lekker uitwaaien aan zee is dan goed mogelijk, maar ook een wandeling door het bos met de vallende blaadjes maakt het herfstgevoel compleet. Richting het volgende weekend van de herfstvakantie, waarin regio Zuid vakantie krijgt, neemt de neerslagkans wat af en schijnt de zon vaker. Wel blijft het stevig waaien en wordt het met 13-16 graden wat frisser.

BRON Weeronline

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl