Watermuntstraat met totaal andere aanblik

Gepubliceerd: 14-01-2021 17:01

Watermuntstraat met totaal andere aanblik

WORMER - Met enige vertraging kon medio mei vorig jaar gestart worden met sloop van de flats aan de Watermuntstraat. Het symbolische startsein voor de sloop - oorspronkelijk in het laatste kwartaal van 2019 gepland - werd gegeven door het intrappen van een deur door wethouder Jeroen Schalkwijk (Wormerland), John van Nimwegen (WormerWonen) en Koen van der Maat (bouwbedrijf Van der Gragt).

De twee nieuwe flats worden drie verdiepingen hoog en komen op dezelfde plaats als de huidige flats. Er worden 74 sociale huurwoningen gerealiseerd waarvan de meeste 3-kamer appartementen, met daarnaast een aantal 2-kamer en ook 4-kamer appartementen. Het extra aantal woningen wordt vooral mogelijk gemaakt doordat de garages in de onderbouw komen te vervallen. 

In het Programma van Eisen was het een belangrijk uitgangspunt om sociale controle toe te voegen op straatniveau. Vandaar dat garages plaats maken voor wonen. Hierbij komen de woonkamers aan de straatzijde te liggen, wat ook de levendigheid aan de straat verhoogt.
In de straat worden extra groenvoorzieningen en parkeerplaatsen toegevoegd.

De woningen worden gasloos en (bijna) energieneutraal door gebruik te maken van warmtepompen en zonnepanelen. De woningen zullen in principe dit jaar worden opgeleverd.

Dezer dagen is het z.g. betoncasco van Blok 2 gereed gekomen en zijn de bouwvakkers gestart met het plaatsen van de HSB elementen, de staalconstructie en de prefab balkon- en galerijplaten. De tunnelploeg heeft de overstap gemaakt naar Blok 1 waar inmiddels de begane grond gereed is.

Foto LinkedIn

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl