Waterpolo Play Offs van start

30-04-2021 08:47

Waterpolo Play Offs van start

STREEK - Je mag - als je het hebt over de Eredivisie waterpolo - spreken van een raar seizoen. Dat is ook precies de omschrijving die trainer/coach Johan Aantjes van ZV De Zaan geeft als hij vooruitkijkt naar de Play Offs. In de competitie eindigde Aantjes met zijn team als tweede nipt achter UZSC.

De Heren 1 ZV De Zaan wisten zich 'eenvoudig' te plaatsen voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland. Na de laatste wedstrijd voor de reguliere competitiewedstrijd in de Slag tegen Den Haag konden de Zaandammers de accu opladen voor het vervolg. Drie weekenden waarin de kwart- en halve finales en de finale gespeeld zullen worden.

De (halve) competitie bestond uit 13 wedstrijden. ‘Vooraf was al bekend dat er geen Play Outs gespeeld hoefden te worden. De hele beleving was nu ook totaal anders. De zwembaden gingen voor ons in januari open. Gelukkig mag er nu ook weer zwemles gegeven worden. Het zorgde wel voor een apart gevoel. Spelen zonder publiek is bizar. Maar ook de wekelijkse testen zijn apart. Er wordt gesteld dat chloor virusdoden zou zijn. Maar waterpolo is nu eenmaal een binnensport en mochten we aanvankelijk niet in actie komen.’

De eindrangschikking van de korte competitie was meteen de ‘loting’ voor de Kwartfinale waarin het systeem ‘Best of 3’ gehanteerd zal worden. 1 tegen 8 (UZSC- Schuurman BZC) / 2 tegen 7 (ZV De Zaan-AZC) / 3 tegen 6 (Het Ravijn-Polar Bears) en 4 tegen 5 (ZPC Amersfoort-Widex GZC Donk).
Het hoogst geëindigde team in de reguliere competitie start thuis. De winnaars gaan door naar de halve finale. Daarin spelen dan (ook weer in Best of 3) de winnaar 1-8 tegen winnaar 4-5 / winnaar 2-7 (ZV De Zaan?) tegen winnaar 3-6 (Het Ravijn of Polar Bears). Ook hier start het hoogst geëindigde team in de reguliere competitie thuis. De winnaars gaan door naar de finale. De winnaar daarvan is dan kampioen van Nederland.

ALLE ACHT GELIJKE KANSEN
Het opmerkelijke aan de kwartfinale is volgens Aantjes het feit dat alle acht ploegen aan elkaar gewaagd zijn. ‘Ik schat ze allemaal gelijk in. Ieder team kan in de finale komen te liggen. ‘Dat wij nu tegen AZC spelen verbaasd mij iets. Pas in de laatste fase van de competitie zakte dit team van positie 3 naar 7 op de ranglijst. Normaliter behoort de club altijd tot de titelfavorieten. We moeten ons zo goed mogelijk zien voor te bereiden. Gelukkig zijn alle blessures genezen en is iedereen fit.’

Bij de tegenstander zal men de Griekse international Andreas Miralis in de spits ongetwijfeld missen. Hij verblijft met zijn gezin in zijn thuisland. De vervroeging van de Play Offs verraste hem en zijn club.

Kwartfinales 
Vrijdag 30 april: UZSC - Schuurman BZC, ZV De Zaan-AZC, Het Ravijn - Polar Bears en ZPC Amersfoort - Widex GZC Donk 
Zaterdag 1 mei:  Schuurman BZC - UZSC, AZC-ZV De Zaan, Polar Bears - Het Ravijn en Widex GZC Donk - ZPC Amersfoort
Zondag 2 mei eventueel beslissende derde wedstrijd

Vrouwen 1 ZV De Zaan
Voor de halve finales hebben zich nu geplaatst UZSC (dat PSV versloeg), Widex GZC Donk (overmeesterde De Ham), Polar Bears (te sterk voor ZVL-1886) en ZV De Zaan.

In de halve finale speelt ZV De Zaan op vrijdag 7 mei eerst bij GZC Donk en zaterdag 8 mei in eigen bad. Mocht het noodzakelijk zijn volgt zondag 9 mei een derde ontmoeting in Gouda. De finalewedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 mei, met indien noodzakelijk een derde wedstrijd op zondag 16 mei.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl