Waterschapspenning voor Rob Veenman

Gepubliceerd: 01-10-2021 13:10

Waterschapspenning voor Rob Veenman

WIJDEWORMER - Tijdens een bijeenkomst van het algemeen bestuur het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft onze streekgenoot Rob Veenman, dagelijks bestuurder bij dat gezelschap, de Waterschapspenning van de Unie van Waterschappen ontvangen. Dit ter ere van 25 jaar als dagelijks bestuurslid bij een waterschap.

Het waterschap ontstond na een fusie van de waterschappen Purmer, Beemster en Wormer en vele omliggende waterschappen. In 2003 ging het waterschap op in het nieuwe Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Half juli was de heer Veenman 25 jaar dagelijks bestuurder bij een waterschap. In eerste instantie als heemraad van het Waterschap de Waterlanden, van 1 januari 1987 tot 28 juni 1999. Op 8 januari 2009 is hij benoemd als hoogheemraad bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier tot op heden. Hij heeft de waterschappenning op 22 september uit handen van dijkgraaf Luc Kohsiek ontvangen als blijk van grote waardering voor zijn jarenlange inzet voor het waterbeheer in Noord-Holland.

In deze 25 jaar heeft de heer Veenman verschillende portefeuilles bekleed. Als heemraad bij de Waterlanden was hij verantwoordelijk voor grondzaken, algemene zaken en communicatie. Voor het hoogheemraadschap heeft hij zich jarenlang ingezet voor integraal waterbeheer en is hij momenteel verantwoordelijk voor waterveiligheid en (vaar)wegen.

Rob Veenman raakte in de jaren '70 in zijn studententijd betrokken bij de waterschapswereld en is daar eigenlijk nooit meer weg geweest. 'Als waterschapsbestuurder kun je iets voor de maatschappij doen met mooie en vooral praktische zaken, zoals veilige dijken en schoon water. Dat is leuk, maar vooral ook heel nuttig werk. Ik hoop dan ook dat de waterschappen dat werk nog vele jaren mogen voortzetten en dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.'

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl