Webinars over Zaanse politiek: Roodspraak

19-01-2021 11:07

Webinars over Zaanse politiek: Roodspraak

STREEK - Het vertrek van Lodewijk Asscher als partijleider van de PvdA was groot Haags nieuws. Gezien de naderende Tweede Kamerverkiezingen was het vinden van een opvolger een spoedklus. En die is - naar het zich laat aanzien - met verve geklaard. Lilianne Ploumen wordt als het aan het PvdA-bestuur ligt de nieuwe lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Zaterdag houdt de partij een digitaal congres om de lijst, inclusief lijsttrekker, definitief vast te stellen. In de Zaanstreek heeft de PvdA heel andere zaken waar het zich mee bezig houdt.

Onder de noemer Roodspraak organiseert PvdA Zaanstreek binnenkort een serie van vijf webinars over de politiek in de Zaanstreek. Tijdens iedere sessie wordt een ander aspect belicht. Gespreksleider Gerbrand de Lange ontvangt iedere Webinar prominente politici.

De lokale politiek
Op dinsdag 19 januari zal de eerste webinar Roodspraak plaatsvinden over de lokale politiek in Zaanstad. Tijdens deze editie zullen René Tuijn (fractievoorzitter PvdA Zaanstad) en Geert Rijken (nieuw raadslid in deze periode) je bij praten over de rol van fractievoorzitter en raadslid in Zaanstad. Vragen zoals; ‘welke invloed heb je als coalitiepartij?’ En ‘hoe werkt de gemeentepolitiek?’ Zullen aandacht krijgen evenals de vraag; ‘dualisme en doelen bereiken hoe gaan die samen?’

Lokale politiek in een brede context in webinars Roodspraak
De andere vier webinars leggen een relatie tussen de Zaanse politiek en zijn omgeving. Zo is er aandacht voor;

De Zaanse rode geschiedenis - Donderdag 28 januari
Gast; Hans Luiten (oud PvdA wethouder in Zaanstad en leraar geschiedenis) en Ruud Vreeman (oud-burgemeester in Zaanstad)

PvdA en de regio - Dinsdag 9 februari
Gast; Kees van Waaijen (wethouder Wormerland) en Eelco Taams (fractievoorzitter Oostzaan)

PvdA en de provincie - Dinsdag 23 februari
Gast; Jeroen Olthof (gedeputeerde Provincie NH) en Lars Voskuil (fractievoorzitter PvdA gedeputeerde staten)

Lokale invloed in de Tweede Kamer - Dinsdag 9 maart
Gast o.a.; Songül Mutluer (wethouder van Zaanstad en kandidaat Tweede Kamerlid)

De Webinars Roodspraak zijn digitaal, beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. Tijdens Roodspraak kan je via een chatfunctie of direct vragen stellen. Je hoeft geen lid te zijn van de PvdA om de webinars te volgen. Nadat je bent aangemeld ontvang je meer informatie. Aanmelden kan op;

https://www.pvdazaanstreek.nl/webinars

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl