Week van de Veiligheid Zaanstad

Gepubliceerd: 08-10-2019 17:10

Week van de Veiligheid Zaanstad

ZAANSTAD - Geïnteresseerd in het veiliger maken van de eigen wijk? Of een keertje meelopen met de gemeentelijke handhavers (boa’s) om te zien wat hun werk inhoudt? Benieuwd hoe de gemeente en partners de overlast van criminele jongeren aanpakken? Tot en met 13 oktober passeren deze thema’s de revue tijdens de Week van de Veiligheid.

De gemeente wil dat iedereen in Zaanstad zich veilig voelt. Daarom wordt, samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, voor alle inwoners de gratis training ‘Alert in de Wijk’ gehouden. Daarnaast is het

Gedragsverandering
Helaas is het zo dat jongeren zich steeds vaker schuldig maken aan criminele activiteiten zoals diefstal, beroving, inbraak of ernstige geweldsdelicten. In het voorjaar van 2018 is door de burgemeester opdracht gegeven om te investeren in een aanpak voor jongeren met een strafrechtelijke achtergrond die mogelijk afglijden in de criminaliteit. De 075-aanpak heeft als doel om te voorkomen dat de jongeren in herhaling vallen, zet in op gedragsverandering en voorkomt dat minderjarige broertjes en zusjes ook op het criminele pad terechtkomen. Bij de politie zijn zo’n 200 jongeren (12-27 jaar) uit Zaanstad bekend. Van die 200 jongeren komen er 43 in aanmerking voor de aanpak. Dit houdt in dat zowel de jongere als het gezin van herkomst nauwlettend worden gevolgd en begeleid op weg naar een positievere toekomst. De boodschap aan de jongeren is: kies voor je toekomst!

Partners
Partners van de 075-aanpak zijn de gemeente Zaanstad (alle afdelingen die zich bezighouden met veiligheid, jeugd en zorg), Zorg en Veiligheidshuis Zaanstreek Waterland, politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, Justitieel Complex Zaanstad, Raad voor de Kinderbescherming, Veilig thuis, Jeugdzorg Bureau Regio Amsterdam, de William Schikker Groep, Spirit, De Waag, jeugd- en sociale wijkteams Zaanstad.

Meer informatie op www.075aanpak.zaanstad.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl