Weer 70 sociale huurwoningen er bij

Gepubliceerd: 14-05-2020 13:05

Weer 70 sociale huurwoningen er bij

ZAANDAM - De coronacrisis belemmert niet de bouw van 70 sociale huurwoningen in Zaandam. Het project is  voortvarend gestart. In opdracht van woningcorporatie Parteon bouwt TBI-onderneming ERA Contour nul-op-de-meterwoningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat. Dat betekent een zeer laag energieverbruik voor de toekomstige huurders.

Bij de 70 NOM-woningen wordt gebruik gemaakt van slimme, duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat bewoners lagere energiekosten en dus lagere woonlasten hebben. Dit wordt onder meer bereikt door zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een lucht/water-warmtepompinstallatie in alle woningen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de eengezinswoningen.


Planning
Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. De woningen worden in het najaar aangeboden via Woningnet.
“Ondanks de coronacrisis gaat de bouwopgave bij Parteon gelukkig door. Deze voortgang is ook hard nodig. Tot en met 2024 staan voor zo’n 250 woningen in de Rosmolenwijk nog ingrepen gepland. Momenteel wordt er hard gewerkt om de opvolgende projecten op tijd gerealiseerd te krijgen. Daarbij proberen we de planningen van de afzonderlijke projecten zo op elkaar af te stemmen dat bewoners binnen deze projecten kunnen doorstromen binnen hun wijk”, aldus Pieter van der Werff, projectmanager bij Parteon.

Vernieuwing Rosmolenwijk
De Belgischestraat en Kramerstraat maken onderdeel uit van de Rosmolenwijk; een echte Zaanse karakterwijk met een unieke historie. Er staat nog veel oude bebouwing van voor de Tweede Wereldoorlog en zelfs van rond de vorige eeuwwisseling. De wijk wordt op vele plekken vernieuwd. Oude woningen die in zeer slechte staat waren, zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten. Daarin zijn de karakteristieken van de originele buurt behouden. 

Inmiddels zijn er al 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is; sloop-/ nieuwbouw of renovatie. Woningcorporatie Parteon werkt hierbij samen met de gemeente Zaanstad en de bewoners van de stad.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl