Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

Gepubliceerd: 26-11-2020 15:11

Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

STREEK - Op woensdag en donderdag is Annemieke Goudsmit de gedreven gastvrouw van het actualiteitenprogramma op Zaanradio. Zaanstreek Vandaag gaat de lucht in tussen 12.00 en 13.00 uur en voor de liefhebbers is er in de avonduren van 18.00 tot 19.00 uur nog een uitzending.

Samen met de technici Pooja Kumar en Pascal Zandbergen heeft Annemieke het komende actuele uur de volgende onderwerpen op haar lijstje staan:
  • Als je tijdens het winkelen opeens heel nodig naar het toilet moet, dan heb je een probleem! En al helemaal als je dan een invalidetoilet nodig hebt. Zaanstad heeft hier aandacht voor en is gestegen op de ranglijst van toiletvriendelijkste gemeenten naar nummer 193. We kruipen vooruit, maar we zijn er nog lang niet. Waarom kunnen we niet gewoon wat toiletten neerzetten in winkelgebieden? Romkje Matkor van GroenLinks weet hier meer van. We spreken haar zo.

  • Vuurwerk afsteken rond oud en nieuw is dit jaar niet toegestaan, maar carbidschieten is nog wel toegestaan. En veel mensen maken zich daarom zorgen want carbidschieten in bewoond gebied is te gevaarlijk. Ook Jan de Vries van D66 maakt zich zorgen en pleit voor een lokaal verbod op carbidschieten tijdens de komende jaarwisseling.

  • Ons minimumloon is veel lager dan de Europese norm van 60 procent van het mediane inkomen. Nadat eerder al de gemeenteraden van onder andere Arnhem, Utrecht, Den Haag, Groningen, Nijmegen en Delft een motie aannamen waarin ze hun steun uitspreken voor een minimumloon van veertien euro per uur (dat nu 10,21 euro per uur bedraagt) ligt vanavond de kwestie ook op tafel in Zaanstad. De PvdA, Rosa, het CDA en de Partij voor de Dieren dienden hier de motie in.

  • De verkoop van Brokking aan de Zaan is begonnen. Potentiële huizenkopers kunnen zich nu aanmelden voor een huis door het digitale registratie formulier in te vullen. De digitale registratie periode eindigt op 14 december om 17:00 uur. Er zijn zeventien woningen beschikbaar van zeven types. Ze kosten tussen 469.840 en 999.840 euro, vrij op naam. De eerste huizen in plandeel Het Arsenaal zijn inmiddels opgeleverd en de modelwoningen ingericht. Op vrijdagmiddag 27 en zaterdag 28 november aanstaande zijn daarin tien minuten durende rondleidingen. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit strikt op afspraak. De transformatie van fabrieksterrein naar een groene wijk met gevarieerde ontwerpen voltrekt zich momenteel in rap tempo. Dat de oude fabriek uit 1930 de inspiratie vormt voor Het Arsenaal zal door begeleidend makelaar Sjoerd Hoorn ongetwijfeld naar voren worden gebracht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl