Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

01-10-2020 11:59

Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

STREEK - Met die woorden zal presentatrice Annemiek Goudsmit de luisteraars van het actualiteitenprogramma Zaanstreek Vandaag in het vervolg op de woens- en donderdag begroeten. Ons radiostation heeft in Annemiek een nieuwe stem. Het programma wordt alle werkdagen van 12.00-13.00 uur rechtstreeks uitgezonden.

Voor vandaag staan de volgende onderwerpen op Annemieks lijstje:


Documentaire maker Wendy van Wilgenburg, bekend van haar documentaire Huisman (in deze film wordt de volledige restauratie en reconstructie getoond van een van de prachtige molens van de Zaanse Schans) en van het Ambacht in beeld festival, vertelt over haar liefde voor oude ambachten in de Zaanstreek en over een documentaire die nu te zien is in de fabriek.

Er is deze week speciale aandacht voor de industrie in de Zaanstreek. We kennen allemaal Verkade, Honig, Forbo, cacaoproducenten Gerkens en, cacao de Zaan (de twee grootste fabrieken ter wereld) samen verantwoordelijk voor 1/3 van de wereldproductie van cacao. Maar er is ook industrie die verloren is gegaan, gewoon omdat er geen vraag meer is naar het product. Zo was er de gloedfabriek de Vesuvius. Waar, hoe, wat en wie? We spreken met Ko van Vliet.

Sociaal isolement, wat is dat? Micky Biddlecom vertelt over haar ervaring met eenzaamheid, en mantelzorg. Natuurlijk zijn er koffieochtenden en allerlei initiatieven, maar waar kun je heen met je verhaal over echte problematiek zonder dat mensen je daarover veroordelen. Niet zeuren, met jou is er niets aan de hand. Hoe zwaar is dat wel niet!

Iedereen heeft het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Jongeren die ontdekken dat ze LHBTIQ+ er zijn, kunnen gepest of buitengesloten worden om hoe ze eruit zien of hoe ze zich uiten. Dit kan soms leiden tot negatieve gedachten over zichzelf en hun leven
Veel Zaanse initiatieven zijn er om mensen hierbij te ondersteunen en Om meer bekendheid te geven en begrip te creëren. Vanaf vandaag verschijnen overal posters en flyers om hier aandacht aan te vragen. We spreken erover met Debbie de Ruiter van stichting Raaz aan de telefoon.

De techniek is vandaag in handen van Pascal Zandbergen, Annemieke Goudsmit presenteert.​

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl