Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

19-11-2020 11:41

Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

STREEK - Tussen 12.00 en 13.00 uur heet Annemieke Goudsmit alle Zaanradio luisteraars weer van harte welkom bij Zaanstreek Vandaag!

 Samen met technicus Goos Mante draagt Annemieke zorg voor een goed gevuld uur op de radio met de volgende onderwerpen: 


  • Guus Bauer is dol op radio, hij heeft zelf meer dan 20 jaar radio-ervaring. Hij is de uitgever van onder andere ‘De kleine blonde dood’, heeft een eigen uitgeverij opgericht, schreef meer dan 600 interviews voor allerlei kranten, had interviews met bekendheden zoals Mick Jagger en Bill Clinton, besprak zo’n 7500 boeken en hij is jurist. Guus schrijft graag over de Zaanstreek en heeft nu zijn 61e boek geschreven; Zaanse Post. Guus, op de foto met zijn nieuwste boek, zal er zo over vertellen.

  • Een op de zeven volwassenen is mantelzorger en bij jongeren is dat zelfs een op de vier. Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om voor een naaste te zorgen en biedt dit ook voldoening. Mantelzorg is iets wat je overkomt, je doet het gewoon maar soms is het te zwaar. Wethouder Natasha Groothuismink vertelt zo over een nieuwe Zaanse visie op mantelzorg.

  • Scholen kunnen in aanmerking komen voor een boom om een groener schoolplein te creëren. Eén boom koelt volgens de gemeente net zoveel als tien airco’s. Basisschool De Jagersplas aan het Brasemermeer in Zaandam is sinds gisteren dankzij de Zaanse actie ‘Tegel eruit, boom er in’ van de gemeente een amberboom rijker. We spreken erover met Liane Verkooijen, directeur van obs De Jagersplas.

  • Vandaag mogen de bibliotheken weer open. Pien Jongenelen van De Bieb Zaandam vertelt over de afgelopen weken. Taallessen zijn bijvoorbeeld gewoon doorgegaan, met toestemming van de minister. Veel mensen weten niet dat je een werkplek kunt reserveren in de bieb, dat er les wordt gegeven en dat de bieb van maatschappelijk belang is voor de Zaanstreek.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl