Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

03-12-2020 11:37

Welkom bij Zaanstreek Vandaag!

STREEK - Tussen 12 en 13 uur heeft presentatrice Annemieke Goudsmit, met Pascal Zandbergen aan de knoppen, weer een gevarieerd aanbod in het actualiteitenprogramma Zaanstreek Vandaag op Zaanradio.

Na haar 'Welkom bij Zaanstreek Vandaag!' staan het komend uur de volgende onderwerpen op de agenda:

  • Een robotstofzuiger, een slimme deurbel, een simpele tablet met beeldbellen of een makkelijke afstandsbediening. Dit zijn allemaal technologische apparaten die mensen helpen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Vanaf vandaag zijn ze te leen bij de SlimoTheek in De Bieb in Zaandam. Projectleider Slimotheek Josephine Dries vertelt over de opening en over hoe deze hulpmiddelen mensen kunnen helpen.

  • Er is een nieuwe teststraat in Wormerveer, maandag wordt deze in gebruik genomen. Mijn collega Hans Fiere heeft op de locatie een aantal prangende vragen gesteld. Onder andere worden er ook mensen getest die geen verschijnselen hebben van corona, en dat is nieuw. Luister zo maar even mee.

  • Vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering zal VVD-raadslid Annemarie van Nieuwamerongen vragen stellen over het initiatief Jeugd aan Zet, om jongeren iets te laten doen voor een ander in coronatijd. De gemeente kan hiervoor 10.000 euro ontvangen maar dat moet dan wel worden aangevraagd. Wat houdt de gemeente tegen? We zijn benieuwd en horen zo antwoorden van Annemarie.

  • We hebben ook een hele bijzondere gast vandaag, via een tolk doet deze gast een hartverscheurende oproep. Spoileralert… Het betreft Bella, een lieve maar gevoelige hond die al een paar maanden op zoek is naar een nieuw thuis. Dierverzorger en tolk voor Bella, Marieke Zijlstra, vertelt het hele verhaal.
Zaanradio kun je in Zaanstad en Wormerland op de kabel en in de ether ontvangen.

HOE TE BELUISTEREN?
In Zaanstad zijn de frequenties 103.3 FM (kabel) en 107.1 FM (ether hele Zaanstreek).
In Wormerland zijn we te horen op de kabelfrequentie 89,0 FM.
Zaanradio wordt ook via internet gestreamd (zie button op de site).
Tevens kunt u ook Zaanradio luisteren via de mediabox, ZIGGO box op kanaal 915 of KPN kanaal 1118.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl