Werk aan Wilhelminabrug op schema

11-05-2020 12:38

Werk aan Wilhelminabrug op schema

ZAANDAM - De toeschouwers, dagelijks aanwezig bij de bouwput in het centrum van Zaandam, zijn het er roerend over eens. 'Het schiet al aardig op. Er reed vandaag al weer een vrachtwagen overheen.'

Fotograaf Ben Rijks van de Facebookpagina Onze Zaanstreek is één van de volgers en vandaar bij dit korte artikel andermaal een fraai exemplaar uit zijn collectie.

De Wilhelminasluis (1903) in de binnenstad van Zaandam wordt samen met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug vernieuwd. De huidige Wilhelminasluis is verouderd qua afmetingen en in een slechte bouwkundige- en technische staat. De provincie Noord-Holland vervangt de komsluis door een nieuwe moderne schutsluis voor beroeps- en recreatievaart. Door de moderne rechte vorm verloopt het schutproces in de toekomst efficiënter.


Naast de sluis worden meteen ook de bruggen aangepakt. De nieuwe beweegbare brugdelen van de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug, ook wel Vallen genaamd, zijn donderdag 2 april per schip afgeleverd in Zaandam. Vanaf dat moment is er door een heel leger aan hardwerkende medewerkers veel werk verzet en lijkt het nu dat 21 mei de bruggen weer in gebruik genomen kunnen gaan worden. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl