Werkzaamheden A8 op schema

30-07-2020 10:28

Werkzaamheden A8 op schema

STREEK - De rijbaan van de verkeersader die de A8 onomstotelijk blijft richting Amsterdam tussen de N246 en knooppunt Zaandam krijgt nieuw en stiller asfalt, net als de vaste delen van de Coenbrug in beide richtingen. Ook de voegen worden vervangen door stillere voegen. Boskalis voert in opdracht van Rijkswaterstaat het groot onderhoud uit aan de A8.

De werkzaamheden verlopen vooralsnog volgens planning. Asfalt en voegen op de vaste delen van de Coenbrug richting Alkmaar zijn verwijderd en het nieuwe asfalt ligt erin. Met het aanbrengen van de nieuwe voegen zijn de wegwerkers ook klaar. Dan beginnen zij met het werk op de rijbaan richting Amsterdam. Verkeer richting Alkmaar rijdt dan weer op de eigen rijbaan. Ook afrit 3 (Zaanstad) kan dan weer open.

Minder drukte dan verwacht, verkeer rijdt te hard
De drukte op omliggende wegen als gevolg van de werkzaamheden is tot nu toe minder dan verwacht. De omleidingsroutes worden goed gebruikt, net als de calamiteitenbaan voor de hulpdiensten. Wel rijdt het verkeer richting Alkmaar te hard langs de werkzaamheden. De maximumsnelheid tijdens de werkzaamheden is 70 km per uur. De politie gaat hier extra op handhaven.

Werkzaamheden duren nog tot 11 augustus
Tot dinsdag 11 augustus 05.00 uur zal er 24 uur per dag doorgewerkt worden. Zo blijft de overlast zo kort mogelijk. Van 26 tot 30 juli zal de geluidshinder extra groot zijn. Dan zal het asfalt en de voegen op de vaste delen van de Coenbrug (de zogeheten aanbruggen) richting Amsterdam gesloopt worden. Tijdens alle werkzaamheden is de A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam voor verkeer richting Amsterdam afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd tot meer dan een uur.

Afrit 2 blijft dicht, afrit 3 gaat weer open
Voor verkeer richting Alkmaar en Beverwijk blijft de weg tijdens de werkzaamheden open. Maar ter hoogte van de afritten Zaandijk en Zaanstad rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken. Ook is er een rijstrook nodig voor de hulpdiensten. Hierdoor is er geen ruimte om veilig uit te voegen. Afrit 2 (Zaandijk) is dan ook tot 11 augustus afgesloten voor alle verkeer. 

Ook werkzaamheden aan de A10 Noord buitenring
Tijdens het onderhoud aan de A8 gaat ook de A10 Noord buitenring dicht. Van 31 juli tot 10 augustus is de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel afgesloten tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein. Dit kan zorgen voor extra drukte op de rest van de A10 en op doorgaande wegen in Amsterdam-Noord. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open. 

Meer informatie over de A10 Noord is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudA10Noord.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl