Werkzaamheden A8 stevig ter hand genomen

14-06-2020 19:58

Werkzaamheden A8 stevig ter hand genomen

STREEK - Iedere Zaankanter weet natuurlijk dat de A8 loopt van de A10/Ring Amsterdam bij knooppunt Coenplein (ten noordwesten van Amsterdam) richting Zaanstad en Zaandijk. Het aantal verkeersbewegingen op dat deel zijn ontelbaar groot. Een dergelijk wegennet dient op zijn tijd te worden onderhouden. Van donderdag 11 juni 20.00 uur tot maandag 15 juni 05.00 uur is de A8 in de richting van Alkmaar volledig afgesloten geweest tussen knooppunt Zaandam en de N246.

Rijkswaterstaat werkte in de periode aan een betere bereikbaarheid. Daarom zijn zij dagelijks bezig met aanleg en onderhoud van haar wegennet. Dat kan leiden tot (tijdelijke) verkeershinder zoals we afgelopen weekeinde hebben kunnen ondervinden.

In opdracht van Rijkswaterstaat werkte Boskalis in een lang weekend aan de snelweg A8. De rijbaan richting Alkmaar kreeg tussen knooppunt Zaandam en de N246 nieuw en stiller asfalt en was daarom geheel afgesloten tijdens de werkzaamheden. Het verkeer werd omgeleid, en moest rekening houden met extra reistijd die kon oplopen tot 30 minuten.


De alternatieve wegen kregen weliswaar een aanzienlijke stroom auto's te verwerken, maar geen moment was - zoals vooraf wel verwacht - er sprake van een verkeersinfarct. 

Fotograaf Jerry Jahn schoot wat foto's van de werkzaamheden. In beeld o.a. de laatste fase van het asfalteren bij de afrit N246. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl