Werkzaamheden brug Haaldersbroek

03-08-2020 10:26

Werkzaamheden brug Haaldersbroek

STREEK - Het buurtschap Haaldersbroek is een van rijkswege beschermd stadsgezicht. Voor velen dé Zaanstreek bij uitstek. Dat beschermde karakter weerhoudt mensen niet om wat nieuwe zaken toe te passen. Dat gaat altijd op beschaafde wijze. Een ingrijpende vernieuwing staat op punt van beginnen.

De ophaalbrug Haaldersbroek, tussen het Kalf en de Braakdijk/Haaldersbroek, moet vervangen worden omdat de huidige staat erg slecht is. Om te zorgen dat de brug nog gebruikt kan worden totdat deze wordt vervangen, heeft de gemeente eerder al tijdelijke versterkingen aangebracht. Voor het vervangen van deze karakteristieke ophaalbrug, zocht en vond de gemeente naar een goede balans in de functionaliteit en het behoud van het unieke karakter van de brug. De nieuwste bouwnormen en de verkeerssituatie zorgden voor een ingewikkelde, maar mooie uitdaging om deze balans te realiseren.

De aannemer De Boer & De Groot uit Harlingen heeft in zijn plan van aanpak aangegeven om voor, tijdens en na de werkzaamheden te willen communiceren met de omgeving. Helaas vanwege het corona virus was het een hele puzzel hoe dit verantwoord op te pakken. De borden in de directe omgeving geven aan dat het uur U aanstaande is. Voor de argeloze passant is het wel de vraag waar die aangekondigde noodbrug precies gesitueerd zal gaan worden.

Voor alle betrokkenen bij dit proces is het uitgangspunt dat Haaldersbroek en de Braakdijk tijdens de werkzaamheden bereikbaar zijn en blijven voor voetgangers, fietsers en auto’s.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl