Westerkogers 'waarderen' gesprek, maar vrezen nieuwe incidenten

Gepubliceerd: 07-08-2021 14:08

Westerkogers 'waarderen' gesprek, maar vrezen nieuwe incidenten

KOOG AAN DE ZAAN - Autobranden, explosies en verdachte pakketjes: veel bewoners van Westerkoog voelen zich de laatste tijd allesbehalve veilig in hun eigen wijk. Om hen bij te praten en gerust te stellen, waren ze gisteravond uitgenodigd op het politiebureau voor een gesprek met de politie en de locoburgemeester. "Er was veel emotie en dat is ook begrijpelijk", zegt politie-teamchef Sherwin Tjin-Asjoe.

Door Thyra de Groot

"Ik denk dat het goed is geweest dat we vanuit de emotie het gesprek hebben gevoerd", vertelt Tjin-Asjoe aan NH Nieuws en RTV Zaanstreek. De buurtbewoners voelen zich eindelijk gehoord, maar zijn ondanks een toegezegde verlenging van het cameratoezicht in de buurt niet volledig gerustgesteld.

"Nog niet helemaal", zegt buurtbewoner Gré de Joode, die met zo'n vijftig andere buurtbewoners op de uitnodiging was ingegaan. "Want de maatregelen die ze nemen en die beelden is allemaal achteraf. Wij willen natuurlijk dat het wordt voorkomen."

Teamchef Tjin-Asjoe bevestigt de vermoedens van de buurtbewoners. De incidenten lijken gericht op één gezin. "Dit gezin is ook slachtoffer", benadrukt de politie.

Gré de Joode: "We hebben dan ook dringend geadviseerd dat je de bron moet weghalen. Hoe vervelend dat ook voor die mensen is. Je kan niet vijftig gezinnen hiervan de dupe laten worden."

Twee personen gezocht
De locoburgemeester heeft beloofd die optie te onderzoeken en daar volgende week op terug te komen. In de tussentijd is het signalement van de mogelijke dader(s) naar buiten gebracht. Een opvallend detail is dat één van de heren een kinderzitje op zijn fiets heeft.

Vragen van de politie
- Wie herkent de twee mannen op de fiets? Mogelijk kan de combinatie van deze twee mannen, met de fietsen of met de locatie voor herkenning zorgen. Eén van hen lijkt een kinderzitje op zijn fiets te hebben.
-Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
- Bent of kent u de scooterrijder? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over dit óf over de andere incidenten bij het Kuipersveld?

Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Of via: onderzoekkoog@politie.nl. Graag met vermelding van zaaknummer: 2021160640

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl