Westzaan in ban van ‘het pientere pookje’

Gepubliceerd: 19-10-2016 18:10

Westzaan in ban van ‘het pientere pookje’

WESTZAAN - ,,Zo’n 30 DAFjes worden bij ons verwacht. De inloop is rond 10.00 uur, om 11.00 uur gaat de puzzelrit van start”, vertelt Dick Kuiper. De Westzaner die samen met zijn vrouw Cora de Gallery of Dreams beheert aan de J.J. Allanstraat 283 ontvangt komende zondag, 23 oktober, de AF Club Nederland.

Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het zien van de klassieker die door de variabele transmissie bekend stond als auto met het ‘pientere pookje’. Want naast beroemde modellen als de DAF 33 (bouwjaar 1966) tot het laatste model, de 66, zijn er te zien. Van dit model werd in 1975 de laatste geproduceerd. Februari 1958 rolde de eerste DAF met tweecilinder-viertaktmotor en Variomatic-versnellingsbak van de band. Van Doorne's Aanhangwagen Fabriek, afgekort D.A.F. werd op 1 januari 1975 overgenomen door Volvo.

Puzzelrit
,,Via een bestuurslid van de DAF-club die net als ik lid is van de ORCA (de Oldtimer en Replica Club Assendelft) ontstond het idee de puzzelrit bij ons in Westzaan te starten en eindigen. Of er daadwerkelijk 30 DAFjes komen hangt ook af van het weer”, licht Dirk toe. De clubleden maken een puzzelrit door Noord-Holland en worden rond 15.30 uur weer in het dorp verwacht. Weer een goed moment om te komen kijken.

Gallery of Dreams open
Mocht de groep nog op pad zijn dan is een bezoek aan de Gallery of Dreams een aanrader. De collectie die het Westzaanse echtpaar in de afgelopen jaren verzamelde bestaat uit zo’n 35 klassiekers. ,,Daaronder staan pronkstukken zoals zo’n grote soeplepel: een Formule 1 racewagen”, lacht Dirk die met zijn achtergrond als plaatwerker de historische wagens in toptopconditie presenteert.

De Gallery of Dreams is op onregelmatige tijden geopend (‘wanneer we thuis zijn en op afspraak’ aldus Dirk Kuiper). Des te mooier is het om komende zondag even gratis naar binnen te stappen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl