Wethouder democratische kwantiteit

Gepubliceerd: 02-06-2021 12:06

Wethouder democratische kwantiteit

ZAANSTAD - In de raadzaal in het stadhuis van Zaanstad druppelden de lokale politici gisteravond tegen de klok van 19.00 uur binnen. Allen kwamen voor een goede debatavond. Burgemeester Jan Hamming is normaliter de voorzitter van dergelijke avonden, maar de honneurs werden nu waargenomen door Ruud Pauw (Rosa).

Hij opende door te melden dat de spreektijdentabel waar een bruto vergadertijd 240 minuten in stond met een pauze, schorsen 20, voorzitter/sprekerswissel 25 en stemmingen 10 minuten geen probleem mocht opleveren. 'Als jullie maar niet allemaal die tijd willen gebruiken, want dan zitten we hier tot 23.00 uur, maar dat is niet aan de voorzitter.'


De interim-voorzitter liet ook weten dat er geen geheime stukken waren aangeboden zodat het debat een aanvang kon nemen. Op dat moment was het CDA fractievoorzitter Marc Wit die met een ordevoorstel kwam. 

Sterker nog: de beoogde vergadering kon helemaal geen doorgang vinden in zijn optiek. Dit vanwege het ontbreken van een bepaalde functionaris  van een nieuwe wethouder democratische kwantiteit. Dat voorstel kreeg geen bijval 

De griffier moest uitsluitsel bieden en hij kondigde aan dat de vergadering 'gewoon' aangevraagd was. Daartoe werd het ordevoorstel ingetrokken en kon de vergadering worden voortgezet met de debatagenda. Wel met de toevoeging van Marc Wit om te letten op de kwantiteit.Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl