Wethouder Mutluer overhandigt eerste sleutel project Thuis aan de Zaan

Gepubliceerd: 11-10-2018 16:10

Wethouder Mutluer overhandigt eerste sleutel project Thuis aan de Zaan

ZAANDAM - Wethouder Wonen en Bouwen van gemeente Zaanstad, Songül Mutluer, overhandigde vandaag, donderdag 11 oktober, de sleutel aan de eerste bewoners van nieuwbouwproject Thuis aan de Zaan in Zaandam. Het gaat om 26 woningen op een voormalige fabrieks- en scheepswerf locatie.

In 2006 hebben BAM Wonen en Woningstichting Rochdale in de bouwcombinatie Zaanwerf II CV de voormalige fabriekspanden van Primus Ouwel en Onrust aan de Bleekersstraat aangekocht. Februari dit jaar ging de eerste schop de grond in voor de bouw en nu, acht maanden verder, zijn nu de eerste woningen opgeleverd.

Wethouder Songül Mutluer: ,,Dit project laat heel mooi zien hoe we vormgeven aan onze woningbouwopgave. Met goede woningen, door binnenstedelijk te bouwen en door gebieden te transformeren. Een voormalige fabrieks- en scheepswerflocatie is omgetoverd tot een prachtig woonbuurtje aan de Zaan. Complimenten aan de ontwikkelaar. Ik wens de bewoners hier heel veel geluk.”

In nauw overleg met gemeente en de buurt is Thuis aan de Zaan ontwikkeld. De bestaande wijk Vissershop (medio jaren 2000 vernieuwd) sluit op fraaie wijze aan bij de nieuwe woningen aldus BAM.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl